Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković svladao Cressyja i došao do rankinga karijere

Hrvatski tenisač Duje Ajduković je danas u francuskom Quimperu izborio plasman u polufinale Challengera pobjedom od 2-1 u setovima nad Maximeom Cressyjem. Trijumfom od 6:4 3:6 7:5, Duje je došao i do novog najboljeg plasmana na ATP ljestvici u karijeri.

22-godišnji Ajduković je nasuprot sebe imao jednog od najpoznatijih servisera današnjice, Maximea Cressyja, a Splićanin je do oba breaka u meču došao na način da je Amerikanac odservirao dvostruku pogrešku na break lopti. Tako je bilo kod 3:3 u prvom setu kao i kod 6:5 u trećem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajduković je meč okončao sa 68% ubačenog prvog servisa i 77% osvojenih poena na servisu, dok je Cressyju ponudio tek jednu break loptu koju je ovaj i iskoristio. S druge strane, Cressy je meč završio s 26 as servisa i 11 dvostrukih pogrešaka uz svega 49% poena na drugom servisu.

Duje je današnjom pobjedom napredovao za pet mjesta na ATP ljestvici te je trenutno 136. tenisač svijeta što je njegov najbolji plasman u karijeri. U polufinalu ga čeka dvoboj protiv domaćeg tenisača Harolda Mayota, 157. s ATP ljestvice.

Komentari

Povezano