Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković svladao Prižmića na US Openu, Gojo također uspješan

U dvoboju dvojice hrvatskih tenisača u 1. kolu kvalifikacija za nastup na posljednjem Grand Slamu sezone US Openu uspješniji je bio stariji, 23-godišnji Duje Ajduković. On je sa 6:2, 6:4 nadigrao 19-godišnjeg Dinu Prižmića.

Ovo je bio drugi međusobni dvoboj Ajdukovića i Prižmića u kvalifikacijama Grand Slama ove godine. Susreli su se i u 1. kolu Australian Opena u siječnju kada je bolji bio Prižmić.  Ajduković će u 2. kolu igrati protiv Srbina Hamada Međedovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je prolazak u 2. kolo izborio još jedan Splićanin, 26-godišnji Borna Gojo, koji nije igrao od siječnja do kolovoza ove godine, on je u 1. kolu je sa 6:3, 6:4 svladao Nicka Hardta iz Dominikanske Republike, a sljedeći suparnik bit će mu Kinez Yunchakoete Bu.

U konkurenciji tenisačica Hrvatska će u 2. kolu imati tri predstavnice, Ani Konjuh koja je još u ponedeljak izborila prolaz pridružile su se Lucija Ćirić Bagarić i Lea Bošković.

Ćirić Bagarić je nakon velike borbe sa 6:7 (5), 6:3, 6:4 nadigrala Aljonu Falei, a sljedeća suparnica bit će joj Francuskinja Jessika Ponchet koja je lakoćom sa 6:2, 6:1 svladala Janu Fett. Tako smo ostali uskraćeni za hrvatski dvoboj u drugom kolu.

Bošković je, pak, sa 6:2, 4:6, 6:3 svladala Latvijku Darju Semenistaju, a sljedeća suparnica bit će joj Amerikanka Sophie Chang ili Francuskinja Selena Janičijević.

Komentari

Povezano