Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković u hrvatskom derbiju na Rafa Nadal Openu bolji od Čilića

Posljednji meč dana na terenima Rafa Nadal Opena koji se ovog tjedna održava na Mallorci su odigrala dva Hrvata, Duje Ajduković i Marin Čilić. Potonji je u prvom kolu došao do prve pobjede poslije preko 600 dana, a danas je nakon tri seta ipak morao stisnuti ruku 12 godina mlađem sunarodnjaku koji je slavio sa 7:6, 4:6, 6:3.

Bio je ovo njihov prvi međusobni meč, a obilježila su ga dobri servisi obojice tenisača. Ajduković je imao 17 as servisa te 76% osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, dok je Čilić imao 10 aseva te 75% osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa s time da su obojica ubacivala preko 60% prvih servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje je prvi set dobio u tiebreaku nakon što je nadoknadio zaostatak od 2-0 te je s pet uzastopnih poena došao do velike prednosti od 5-2. Do kraja su oba tenisača osvojila poene na svom servisu za konačnih 7-4.

Drugi set je Marin otvorio breakom kojeg je odmah i potvrdio pa je u konačnici izjednačio na 1-1 osvojivši set sa 6:4. Kako je Duje izgubio svoj prvi servis u drugom setu, isto to je učinio i Marin u odlučujućem trećem setu, a Splićanin je bez poteškoća sačuvao tu prednost za vrijednu pobjedu protiv velikana hrvatskog tenisa.

Ajduković je ovom pobjedom na “live” rankingu napredovao na 123. mjesto ATP ljestvice te je pritom ostao jedini nositelj u četvrtfinalu, a tamo ga čeka Švicarac Marc Andrea Huesler, 168. tenisač svijeta.

Komentari

Povezano