Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković u paru s Džumhurom došao do prve pobjede na travnatoj podlozi u karijeri

Duje Ajduković i Damir Džumhur ne igraju često parove, stoga je čudno kada se takva dva igrača spoje na Challengeru na travi u Nottinghamu. Unatoč tome što im je ovo tek drugi zajednički meč, upisali su pobjedu protiv kvalitetne kombinacije sastavljene od Fabricea Martina i Christiana Harrisona. Hrvatsko-bosanskohercegovačka kombinacija pobijedila je s 2-1 u setovima.

Ajduković i Džumhur u meč su ušli s osvojenim poenom na primanju servisa, ali to im je ujedno bio i jedini poen na returnu u prvom setu. Svoj servis su izgubili pri rezultatu 1:2 za Martina i Harrisona te su set izgubili sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj drugi poen na primanju servisa osvojili su dvostrukom pogreškom Martina, ali za razliku od prvog seta, u drugom su bili konkurentniji na returnu. Iako su svoj servis izgubili pri rezultatu 2:2, set su na kraju osvojili nizom od četiri uzastopno osvojena gema. Set je tako završio istim rezultatom kao i prvi, samo su ovaj put pobjednici bili Ajduković i Džumhur.

Super tie-break krenuo je dobro za Ajdukovića i Džumura. Sjajnim returnom Splićanina došli su do mini-breaka kojeg su potvrdili za 2:0, ali zatim gube poen za 2:1 i set se vraća u normalno stanje. Do novog oduzimanja servisa stigli su kod rezultata 2:2 te su ponovno samo jednom potvrdili mini-break. Nakon toga su kod rezultata 5:5 izgubili svoj servis te su se po prvi put u setu našli s mini-breakom zaostatka. Ipak, nakon toga osvajaju četiri poena u nizu te dolaze do tri vezane meč lopte. Koriste svoju drugu te su se rezultatom 3:6, 6:3, 10:7 plasirali u četvrtfinale Challengera u Nottinghamu.

Ovo je Ajdukoviću prva pobjeda na travi još od drugog kola kvalifikacija za Wimbledon 2022. godine. Ujedno mu je ovo i prva profesionalna pobjeda u parovima na travnatoj podlozi. Do druge će pokušati doći protiv Gabriela Dialla i Emilia Nave, kanadsko-američke kombinacije.

Komentari

Povezano