Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Aktualnog turskog košarkaškog prvaka će do kraja sezone voditi Hrvat

Hrvatski košarkaški stručnjak Tomislav Mijatović će preuzeti Anadolu Efes do kraja sezone. Odluka je to koju je turski prvak donio nakon što je uručen otkaz Erdemu Canu zbog loših rezultata u Euroligi.

Mijatović je 2010. godine došao iz Cibone na klupu Anadolu Efesa zajedno s Velimirom Perasovićem od kojeg je kako kaže puno naučio. Osim njega, kasnije je surađivao redom s raznim stručnjacima od Dušana Ivkovića, Oktaya Mahmutija, Ufuka Sarice pa sve do Ergina Atamana. Od 2010. na ovamo je Mijatović s Efesom kao pomoćni trener bio dva puta uzastopni prvak Eurolige u sezonama 2020/21 i 2021/22 te je pet puta osvajao nacionalno prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski velikan i prvak Turske se trenutno nalazi na 16. mjestu tablice sa omjerom pobjeda i poraza 9-15, a Canu je presudio najgori poraz ove sezone kada su u Litvi izgubili od Žalgirisa rezultatom 96:70 što je ujedno drugi najteži poraz Efesa u ovom desetljeću. Najteži poraz su doživjeli u sezoni 2020/21 kada su izgubili od CSKA Moskve rezultatom 100:65 stoga hrvatskog stratega očekuje težak posao.

Komentari

Povezano