Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Al Ahly razbio Al-Ittihad za polufinale Svjetskog prvenstva

Svjetsko klupsko prvenstvo nastavljeno je dvobojem četvrtfinala između egipatskog Al Ahlyja i Al-Ittihada. Al Ahly je svoje mjesto na završnici zaradio osvajanjem afričke Lige prvaka, dok je Al-Ittihad osvojio nacionalno prvenstvo zemlje domaćina, odnosno Saudijske Arabije. U odličnoj utakmici Al Ahly je s 3:1 došao do polufinala.

Utakmica je krenula dosta sporo pa je prvo uzbuđenje došlo u 20. minuti kada je Al Ahly i poveo. Hassan Kadesh je igrao rukom u kaznenom prostoru te je sudac pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Ali Maâloul koji dovodi Egipćane u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred sami kraj poluvremena Al-Ittihad je dobio najbolju moguću priliku za povratak. No, za razliku od Maâloula, Karim Benzema nije bio siguran te mu je udarac s bijele točke obranio Mohamed El-Shenawy.

Al Ahly je u 59. minuti udvostručio vodstvo. Nakon brze akcije, sjajan pogodak postigao je Hussein El Shahat. Samo tri minute kasnije treći gol zabio je Emam Ashour za potpunu ludnicu na crvenom dijelu tribina.

Do kraja utakmice Al Ahly je ostao s igračem manje kada je bivši igrač Borussije Dortmund, Anthony Modeste zbog udarca laktom u glavu zaradio izravni crveni karton. To je iskoristio Benzema koji je u drugoj minuti nadoknade zabio počasni pogodak.

Do kraja utakmice, kojeg navijači Al-Ittihada većinom nisu dočekali na tribinama, više nije bilo uzbuđenja i ostalo je 3:0. Al Ahly je ovime prošao u polufinale gdje će igrati protiv osvajača Cope Libertadores, brazilskog Fluminensea.

Komentari

Povezano