Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Al Ahly treći put u četiri godine osvojio treće mjesto na klupskom SP-u

Pobjednici Afričke lige prvaka, nogometaši egipatskog Al Ahlyja, osvojili su treće mjesto na turniru klupskog Svjetskog prvenstva koje danas završava u Saudijskoj Arabiji, a u utakmici za broncu su pobijedili japansku Urawu Red Diamonds s 4:2.

Egipatska momčad je povela u 19. minuti golom Yassera Ibrahima, a samo šest minuta poslije Južnoafrikanac Percy Tau je udvostručio prednost Al Ahlyja. Gvinejski napadač Jose Kante je u 43. minuti smanjio zaostatak japanske momčadi, da bi u 54. minuti Danac Alexander Scholz iz kaznenog udarca izjednačio na 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipćani su u 60. minuti opet poveli kad je Ali Maaloul uputio loptu u kazneni prostor japanske momčadi, a Yoshio Koizumi podmetnuo nogu i promijenio njenu putanju. Vratar Shusaku Nishikawa je uhvaćen u raskoraku i nije uspio spriječiti da lopta ude u mrežu.

Al Ahly je u 75. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je Maaloul loše izveo kazneni udarac pa je japanski vratar uspio čak i uhvatiti loptu. Ono što je propustio s 11 metara, Ali Maaloul je nadoknadio u devetoj minuti sučevog dodatka kad je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pogodio za konačnih 4:2.

Tako je Al Ahly po treći put u posljednja četiri izdanja ovog turnira osvojio treće mjesto. Finalna utakmica je na rasporedu od 19 sati po srednjoeuropskom vremenu, a za naslov će se boriti europski prvak Manchester City i pobjednik južnoameričke Cope Libertadores brazilski Fluminense.

Komentari

Povezano