Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Al-Ittihad na pogon Romarinha, Kantéa i Benzeme otvorio Svjetsko klupsko prvenstvo

Dvobojem osmine finala između ekipe s pozivnicom Al Ittihada i prvaka Oceanije Auckland Citya otvoreno je posljednje Svjetsko klupsko prvenstvo s trenutnim formatom.

Na ovogodišnjem prvenstvu osim navedenih nastupaju još Manchester City (prvak Europe), Fluminense (prvak Južne Amerike), Al Ahly (prvak Afrike), Leon (prvak Sjeverne Amerike) i Urawa (prvak Azije).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novozelandski Auckland City je stigao na natjecanje bez puno očekivanja i s puno godišnjih odmora u svojoj ekipi. Naime, radi se o poluamaterima koji “za kruh” zarađuju i van nogometa.

S obzirom da je Saudijska Arabija domaćin turnira, Al Ittihad je pozvan na turnir. Saudijski tim je u konačnici slavio rutinski 3:0 i plasirao se u četvrtfinale. Dominirali su od početka susreta i samo je bilo pitanje s koliko pogodaka će “napuniti” nesretne goste s Novog Zelanda. Oporavljeni Karim Benzema je predvodio domaćine u brojnim naletima pred vrata Auckland Citya.

Sve do 29. minute odolijevali su gosti pritisku, no onda se pojavio čarobnjak i današnji rođendanski slavljenik Romarinho i sjajno pogodio za 1:0. Do kraja poluvremena su Francuzi dovršili posao. Prvo je N’Golo Kante poluvolejom pogodio za 2:0, a zatim Benzema zakucao za 3:0 nakon sjajne timske akcije.

U drugom poluvremenu Al Ittihad je pustio gas i mirno priveo utakmici kraju, a u četvtfinalu ih očekuje egipatski Al Ahly. Glavni favoriti, Fluminense i Manchester City, svoj put započinju tek u polufinalu.

Iduće prvenstvo će se odigrati tek 2025. godine s novim formatom od čak 32 ekipe. Od europskih timova plasman su već osigurali bivši osvajači Lige prvaka Manchester City, Chelsea i Real Madrid, kao rekorder po broju naslova, njih pet.

Komentari

Povezano