Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz zaustavio Sinnerov niz

U polufinalu Indian Wellsa imali smo prilike gledati najbolje što tenis može ponuditi. Talijan Jannik Sinner ne zna za poraz još od ATP Finalsa 2023. kada ga je u finalu porazio Novak Đoković. S druge strane, Carlos Alcaraz u meč je ušao ne znajući za poraz u Indian Wellsu skoro pune dvije godine. Njega je 19.3.2022. u polufinalu svladao Rafael Nadal. Samo s tim informacijama, bez da pratite detaljno tenis, možete zaključiti kako Talijan i Španjolac tenisu nude nešto više, nešto posebno.

Nažalost, vrijeme u Kaliforniji u zadnja dva tjedna ne da mira ljubiteljima tenisa. Tako je i danas došlo do prekida u ranoj fazi meča. Kod 2:1 za Sinnera, susret je prekinut zbog kiše. Tri sata su prošla prije nego što su Sinner i Alcaraz mogli nastaviti meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinner je u nastavak meča ušao onako kako bi se i očekivalo za igrača koji još nema poraz u 2024. Osvojio je četiri gema u nizu te osvojio prvi set sa 6:1. Jedinu priliku za osvajanje gema Alcaraz je imao kod rezultata 3:1. Tada mu je Sinner spasio break loptu kojom bi Španjolac došao do rebreaka.

Alcaraz je Sinnerov niz gemova prekinuo na otvaranju drugog seta osvojivši težak gem na svom servisu. Drugi set je krenuo u izjednačenijem ritmu budući da se Španjolac sabrao i smanjio neforsirane greške kojih je na početku drugog seta bilo šesnaest. Griješio je puno kod svog prepoznatljivog udarca, dropshota, ali kada je počeo pogađati kratke lopte i igra mu je krenula u boljem smjeru. Već kod vodstva 2:1 je imao dvije prilike za break. Drugi igrač svijeta realizirao je odmah svoju prvu i pokazao Sinneru kako u ovom meču neće biti samo promatrač. Kvalitetnih poena u meču nije nedostajalo. Najviše kvalitete se vidjelo u Sinnerovom čitanju Alcarazovih dropshota. Unatoč tome, Alcaraz je držao distancu s breakom prednosti iako je dva puta imao problema s osvajanjem gemova na svom servisu. Spasio je dvije break lopte, jednu kod 4:2, a drugu kod 5:3. Prvu je spasio servisom, a drugu backhand paralelom koja je odsjela na crti. Set je osvojio sa 6:3, a set loptu je iskoristio u svom stilu, dropshot winnerom.

Sinner je u odlučujućem setu imao velikih problema s ubačajem prvog servisa. U prva dva servis gema ubacio je 39% prvog servisa. Alcaraz je to kaznio iskoristivši drugu break loptu nakon izvrsnog poena u kojem se Sinner skoro ozlijedio.

Sinner je nakon breaka počeo više griješiti te je Španjolcu ponudio priliku da se odvoji, a tu priliku je Alcaraz objeručke prihvatio. Napravio je još jedan break i približio se korak bliže finalu. Španjolac nije ispustio dvostruki break prednosti te je zaustavio Sinnerov niz neporaženosti u 2024.

Ova pobjeda Alcaraza zadržava na drugom mjestu ATP ljestvice i produžuje njegov pobjednički niz u Indian Wellsu koji je sada dosegao brojku jedanaest.

Komentari

Povezano