Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alaves se pogotkom u 129. minuti vratio u LaLigu

Nakon sezone izbivanja iz najelitnijeg španjolskog nogometnog ranga, momčad Alavésa vratila se u isti pogotkom u 129. minuti druge utakmice kvalifikacija protiv Levantea, kojeg je samo 30 sekundi dijelilo od ulaska u Primeru, a koji je također prošle sezone iz nje ispao.

Prva utakmica, kojoj je domaćin bio Alavés, završila je rezultatom 0:0 te bi s identičnim ishodom nakon produžetaka uzvrata u najviši rang preselila momčad iz Valencije, a zbog boljeg plasmana na ljestvici Segunde, gdje su završili na trećem mjestu, jednom više od svog takmaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat u Valenciji nije obilovao ljepotom u igri, ali prilika nije nedostajalo. Ukupno 33 upućena udaraca prema golovima, 9 unutar okvira, dvije grede domaćina te nekoliko opasnih dolazaka u šesnaesterac bez upućenih udaraca s obje strane dale su utakmici potrebnu živost i zanimljivost gledanja.

A kada se gotovo 25 tisuća domaćih navijača na Ciutatu spremalo na slavlje i povratak u Primeru, prilikom jednog otklanjanja opasnosti iz svog kaznenog prostora, na rubu istoga rukom je igrao domaći branič Róber Pier. Nakon šest minuta prekida zbog intervencije VAR sobe, kazneni udarac izveo je Asier Villalibre i pogodio za veliko slavlje Alavésa.

Baskijski klub tako će sljedeće sezone po 18. puta u svojoj 102 godine dugoj povijesti nastupati u Primeri, dok će Levante na svoj 15. nastup pričekati još barem jednu sezonu.

Komentari

Povezano