Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Albanija do jučer nije imala olimpijsku medalju. Sada ima dvije zahvaljujući Rusima

Nakon nastupa na Olimpijskim igrama 1972. godine, Albanije na smotri najboljih sportaša svijeta nije bilo sve do Barcelone 1992. Od tada pa sve do subote, 10. kolovoza 2024. godine, Albanija kraj svog imena nije imala niti jedno olimpijsko odličje.

Sve do pretposljednjeg dana natjecanja na aktualnim Igrama u Parizu, najbolji plasman nekog albanskog sportaša je bilo četvrto mjesto dizača utega Brikena Calje u kategoriji do 73 kilograma iz Tokija 2021. godine. Za fantastičan vikend u Parizu se nisu pobrinuli baš pravi Albanci već ruski hrvači koji nastupaju za Albaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je u subotu do bronce u kategoriji do 74 kilograma slobodnim stilom stigao Chermen Valiev koji se za Rusiju borio od 2014. do 2024. godine. On je u borbi za broncu sa 6:2 svladao Viktora Rassadina iz Tadžikistana, dok se danas broncom okitio aktualni europski prvak u kategoriji do 65 kilograma slobodnim stilom Islam Dudaev koji je za broncu s 13:12 dobio Ismaila Musukaeva koji predstavlja Mađarsku.

Nakon olimpijskih medalja za Albaniju, sada su samo Bosna i Hercegovina, Monako, Andora i Malta ostale na popisu europskih zemalja koje nemaju niti jednu medalju ni na Ljetnim ni na Zimskim olimpijskim igrama.

Komentari

Povezano