Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Albanija na krilima bivšeg igrača Splita izborila plasman na EURO 2024

U ranijem terminu kvalifikacija za predstojeće Europsko prvenstvo smo imali tri utakmice. Od 16 sati je Kazahstan ugostio San Marino i slavio rezultatom 3:1. Iako su poraženi, igrači San Marina su tema dana.

Naime, nakon što su nestvarno zabili protiv Danske, igrači San Marina su drugu utakmicu u nizu zabili gol. Ovo je tek drugi puta u njihovoj povijesti da je San Marino uspio zabiti gol u dvije uzastopne utakmice utakmice. Prvi puta su to napravili 2005. godine kada su najprije zabili Bosni i Hercegovini u porazu 1:3, a nakon toga i Belgiji u porazu 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za domaći sastav su bili Islam Chesnokov koji se dva puta upisao u rubriku strijelaca te Abat Aymbetov, dok je za San Marino povijesni trenutak imao Simone Franciosi.

Standings provided by Sofascore

U skupini E je Albanija imala priliku minimalno remijem osigurati plasman na Europsko prvenstvo što su u konačnici u uspjeli. Gostovali su kod Moldavije te su remizirali rezultatom 1:1.

U čvrstoj utakmici je a Albanija je došla u vodstvo u 25. minuti susreta kada je s bijele točke bio siguran bivši igrač RNK Splita Sokol Cikalleshi. Moldavci su uspjeli unijeti dramu u susret golom Vladyslava Babogloa u 87. minuti, ali do kraja utakmice više nije bilo golova.

Standings provided by Sofascore

U natjecateljskoj nebitnoj utakmici skupine H u smislu plasmana na Europsko prvenstvo su od 18 sati odigrale Finska i Sjeverna Irska. Nogometaši Finske su slavili rezultatom 4:0 golovima Joela Pohjanpala, Daniela Hakansa, Teemu Pukkija i Robina Loda.

Komentari