Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz bolji od Berrettinija, slijedi prvi nositelj Umaga u povijesnom meču

U večernjem programu prvog dana drugog tjedna Wimbledona, imali smo priliku gledati dva meča osmine finala gornjeg dijela ždrijeba u muškoj konkurenciji. Do pobjeda su došli favorizirani nositelji.

Prvi nositelj turnira i najbolji tenisač s ATP ljestvice, Carlos Alcaraz, danas je postao prvi tenisač koji je oduzeo servis Matteu Berrettiniju na ovogodišnjem Wimbledonu, a to je učinio u četiri navrata na putu do pobjede od 3-1 u setovima. Talijan se već u prvom gemu suočio s dvije break prilike što je bila samo najava za ono što ga čeka do kraja meča – čak 16 break lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berrettini je to uspio spasiti, kao i jednu break loptu kod rezultata od 3:3, a sve te propuštene prigode su se Alcarazu obile o glavu u sljedećem gemu kada je Talijan napravio ključan break vrijedan osvajanja prvog seta sa 6:3.

Na startu drugog seta su oba tenisača propustila po jednu break prigodu, a do breaka vrijednog osvajanja drugog seta, Alcaraz je došao kod vodstva od 2:1 kada je Berrettinijev lošiji servis gem iskoristio osvojivši ga bez izgubljenog poena. Španjolac je drugi set dobio sa 6:3, a istim rezultatom je slavio i u trećem setu u kojem je oduzeo dva servisa svom protivniku.

Pri rezultatu od 2:2 je nastupila pauza zbog podizanja krova na Centralnom terenu, a po povratku je Alcaraz nastavio mliti te je krucijalan break meča napravio kod vodstva od 4:3. Tada je Berrettini dva forehanda “zakucao” u mrežu, Alcaraz je istim udarcem došao do neobranjivog winnera, a kao šlag na tortu, na break lopti je Talijan izbacio lopticu u out.

Španjolac je taj break potvrdio u sljedećem gemu za konačnih 3:6 6:3 6:3 6:3 i plasman među najboljih 8. S obzirom na čak 16 break lopti u 18 Berrettinijevih servis gemova, netko bi mogao pomisliti da je Talijan servirao loše, no njegovih 71% ubačenih prvih servisa to opovrgava. Jednostavno je Alcaraz zaista sjajno vraćao njegove servise u polje i poprilično ih neutralizirao.

Španjolac je tako večeras postao tek četvrti tenisač u posljednjih 30 godina koji je u istoj sezoni izborio četvrtfinale Roland Garrosa i Wimbledona nakon Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Alcarazov protivnik u četvrtfinalu će biti Danac Holger Rune, ujedno prvi nositelj na ATP turniru u Umagu koji će se održati od 24. do 30. srpnja. Rune je nakon preokreta, s 3-1 u setovima trijumfirao protiv Bugara Grigora Dimitrova. Po setovima je bilo 3:6 7:6 7:6 i 6:3.

Večerašnjom pobjedom je postao prvi Skandinavac koji je izborio plasman u četvrtfinale Wimbledona nakon Robina Soderlinga 2010. godine, a podsjećamo da prije ovogodišnjeg turnira, nije imao niti jednu pobjedu na terenima All England Cluba. Njegov ogled protiv Alcaraza ima povijesni prizvuk jer se dosad nikada u Open eri nije dogodio meč između dva tenisača mlađa od 21 godine za plasman u polufinale Wimbledona.

S obzirom da je još uvijek nema ni na terenima “Plave Lagune”, i tu se nadamo njegovom dobrom nastupu.

Komentari

Povezano