Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz dominantno pobijedio Tsitsipasa te izborio okršaj sa Sinnerom

Drugi četvrtfinalni meč Roland Garrosa igrao se na stadionu Philippe Chatrier. Snage su odmjerili Carlos Alcaraz i Stefanos Tsitsipas, a kao pobjednik je na kraju izašao Španjolac. Alcaraz je u šestom međusobnom ogledu protiv Grka došao do pobjede od 3-0 u setovima.

Rano je Španjolac uspostavio dominaciju u meču. Već u prvom gemu oduzeo je servis Tsitsipasu te je do kraja seta prednost i povećao. Kod 5:3 uspio je doći do novog breaka te je prvi set zaključio rezultatom 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila se dominacija Alcaraza i u drugoj dionici igre. Ponovno je na prvom primanju servisa došao do breaka. Tsitsipas je tri puta loše reagirao na mreži te je omogućio Španjolcu da dođe do breaka. Držao je Alcaraz svoj servis do 4:1. Tada Grk počinje igrati bolje te Alcaraz po prvi put u meču nema odgovor na Tsitsipasovu igru kojom se vratio do 4:4. Set je otišao u tie-break gdje je bolji bio Španjolac sa 7-3. Posebno se ističe poen kod 4-1 kada je Tsitisipas od sutkinje zatražio da kazni Alcaraza s ometanjem zbog preglasnog stenjanja, ali kazna nije došla.

Treći set bio je najizjednačeniji od svih. Odnosno, Alcaraz se nije rano u setu odvojio od Grka. Ipak, kod 3:3 Tsitsipas igra loš gem. Radi dvije dvostruke pogreške (jednu na break lopti) te daje Alcarazu ključnu prednost u setu. Držala su obojica tenisača svoje servise do 5:4 i Španjolčeva servisa za meč koji je krenuo loše po Alcaraza. Tsitsipas je počeo gem s 0-30, ali Alcaraz zatim osvaja četiri poena u nizu te dropshotom winnerom osvaja poen na meč lopti za pobjedu 6:3, 7:6(3), 6:4.

Pobjeda Alcaraza znači i okršaj s novim prvim igračem svijeta, Jannikom Sinnerom. Osim toga, Alcaraz se plasirao u svoje drugo uzastopno polufinale na Roland Garrosu te svoje peto ukupno na Grand Slam razini. Svoje treće Grand Slam finale tražit će u petak.

Komentari

Povezano