Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz i Đoković izborili reprizu prošlogodišnjeg finala Wimbledona

U petak su se odigrala dva polufinala muškog dijela Wimbledona u kojima su se prije mečeva znali jasni favoriti. Favoriti su svoju ulogu i opravdali te su tako Carlos Alcaraz i Novak Đoković izborili finale pobijedivši Daniila Medvedeva, odnosno Lorenza Musettija. Španjolac je slavio s 3-1 dok je Srbin bez izgubljenog seta prošao u finale.

Prvi na redu bili su Alcaraz i Medvedev. Španjolac je u meč ušao bolje te je već u prvom gemu došao do break lopte koju ne realizira. Zatim je Alcaraz ušao u svoju, već standardnu, seriju grešaka te je Rusu dozvolio tri vezane break lopte. Medvedev to koristi još jednom neforsiranom greškom Alcaraza i dolazi do vodstva od 3:1. Kao i inače, kad Alcarazu voda dođe do ušiju, Španjolac ubacuje u brzinu više i tako i ovaj put vraća break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to je bilo privremeno i Medvedev zatim osvaja dva gema u nizu i dolazi do 5:2 te na servisu Španjolca ima i 0-30. Uspijeva to Alcaraz izvući, a zatim se i vraća na 5:5. Set se na kraju riješio u tie-breaku gdje je bolji bio Rus s dominantnih 7-1.

Ostatak meča ipak je protekao u dominaciji Alcaraza. U drugom setu do breaka dolazi kod 2:1, a u trećem kod 1:1 te sa 6:3 i 6:4 dolazi do vodstva od 2-1 u setovima. U četvrtom radi break u prvom gemu seta, ali već u idućem gemu Medvedev se vraća. No, i to je bilo privremeno te Alcaraz kod 3:3 radi novi break nakon čega i zaključuje meč sa 6:4 za drugo uzastopno Grand Slam finale, a isto tako i drugo uzastopno wimbledonsko finale.

Da finale bude isto kao i 2023. godine, pobrinuo se Đoković. Srbin je protiv Musettija slavio s 3-0. Već u prvih par gemova dalo se naslutiti da će Đoković dominirati, no Musetti se nije dao. Đoković prvi radi break, no na servisu za set kod 5:3 gubi svoj servis nakon 40-15 te se Talijan vraća u set. Ipak, Musetti ne uspijeva izjednačiti na 5:5, već gubi svoj servis uz samo jedan osvojen poen te Đoković sa 6:4 dolazi do vodstva od 1-0 u setovima.

U drugom setu Musetti je taj koji prvi dolazi do breaka. U prvom gemu seta oduzima servis Đokovića te taj break i potvrđuje sve do 3:2 kada Srbin bez izgubljenog poena vraća set u egal. Zatim se do 6:5 igra sigurno na početnom udarcu. Tada Đoković dolazi do set lopte koju Talijan spašava te odvodi set u “trinaestu igru” gdje je Đoković bio bolji sa 7-2.

U trećem setu Đoković već u prvom gemu dolazi do breaka kojeg ne ispušta do kraja meča. Ključni momenti zbili su se kod 5:3 za Đokovića. Imao je tada 0-40, odnosno tri meč lopte koje Musetti spašava i tjera Đokovića na servi za meč. Na servisu za Talijan dolazi do break lopte koju Đoković spašava u dramatičnom poenu. Musetti je svoje prilike imao i na deuceu, a i na Đokovićevoj meč lopti. Ipak, sva tri poena je Talijan izgubio te je Đoković izborio svoje 10. wimbledonsko finale.

Alcarazu i Đokoviću će wimbledonsko finale biti šesti službeni međusobni dvoboj. Rezultat je trenutno 3-2 za Đokovića, a posljednja dva meča dobio je Srbin. To su bili mečevi u finalu Cincinnatija i na Tour Finalsu u Torinu. Finale je na rasporedu u nedjelju u 15 sati po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano