Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz i Nadal će zajedno igrati parove na Olimpijskim igrama

Ovog ponedjeljka je zaključena ljestvica po kojoj će se tenisači i tenisačice plasirati na Olimpijske igre u Pariz. 56 najboljih po plasmanu uz maksimalno četiri predstavnika po zemlji bit će u mogućnosti ići u francusku prijestolnicu.

Shodno tome, danas je izbornik španjolske teniske reprezentacije David Ferrer objavio imena četvorice tenisača koji će predstavljati tu zemlju. Snažna četvorka je predvođena aktualnim osvajačem Roland Garrosa, Carlosom Alcarazom i 14-erostrukim osvajačem Roland Garrosa Rafaelom Nadalom, dok preostala dva mjesta zauzimaju Pablo Carreno Busta te Alejandro Davidovich Fokina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i najveća vijest je to da je danas potvrđeno kako će u konkurenciji parova zajedno zaigrati Alcaraz i Nadal, dok Marcel Granollers kao drugi najbolji tenisač svijeta u parovima ima priliku birati svog partnera koji mora biti u TOP 300 ili u pojedinačnoj ili u konkurenciji parova.

Nadal u svojoj bogatoj karijeri već ima olimpijsko zlato i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. On je u Pekingu 2008. godine u finalu pobijedio Čileanca Fernanda Gonzaleza, dok je u Rio de Janeiru osam godina kasnije u paru s Marcom Lopezom došao do zlata pobijedivši Rumunje Florina Mergeu i Horiju Tecaua.

Popis za Olimpijske igre je objavila i izbornica ženske reprezentacije Anabel Medina, a na njemu su samo Cristina Bucsa i Sara Sorribes-Tormo, dok je Paula Badosa svoj zaštićeni plasman odlučila iskoristiti za Wimbledon i US Open te neće ići na Igre.

Komentari

Povezano