Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz i Tsitsipas prvi četvrtfinalisti Roland Garrosa

Nedjeljni raspored na Roland Garrosu nam je donio četiri meča osmine finala muškog dijela turnira. U ranijem terminu smo gledali dva dvoboja u kojima su do pobjeda došla dva favorizirana tenisača.

Prvi su na teren izašli Talijan Matteo Arnaldi i Grk Stefanos Tsitsipas. Polufinalist prošlogodišnjeg izdanja Plava Laguna Croatia Opena u Umagu je sjajno otvorio susret te je spasivši svih osam break lopti i iskoristivši obje iznuđene imao prednost od 6:3 5:3. Nakon toga je na Tsitsipasov servis imao tri set lopte koje nije iskoristio kao i jednu kod 5:4 na vlastitom servisu pa je grčki tenisač izjednačio na 5:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je Tsitsipas dobio tiebreak drugog seta sa 7-4, a onda je u potpunosti preokrenuo meč te je sljedeća dva seta dobio s glatkih 6:2 6:2 za plasman u četvrtfinale.

U trenutku kada je Arnaldi bio na pragu osvajanja drugog seta, na Philippe-Chatrier su izašli prošlogodišnji polufinalist tunira Carlos Alcaraz i Felix Auger-Aliassime. Obojica su meč otvorila s izgubljenim servis gemom, a onda smo mogli uživati u udaračkim sposobnostima obojice igrača.

Španjolac je podsjetio na svoje najbolje dane te je odličnom prezentacijom slavio sa 6:3 6:3 6:1 za treće uzastopno četvrtfinale u Parizu kao i za šesto uzastopno Grand Slam četvrtfinale. Alcaraz je meč završio s 33 winnera uz 24 neprisiljene pogreške, dok je Kanađanin imao 19 winnera manje i 16 grešaka više.

Upravo će Alcaraz i Tsitsipas, kao i prošle godine na ovoj lokaciji kada je Španjolac slavio s 3-0, odmjeriti snage u četvrtfinalu. Njih dvojica su dosad odigrali ukupno pet mečeva, a nekadašnji svjetski broj 1 je slavio u svakom od njih.

Komentari

Povezano