Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz obranio naslov u Barceloni, Lajović i Rune osvojili 250-ce

I dok je WTA Tour danas ponudio samo jedno finale, ono u Stuttgartu, na ATP Touru smo gledali tri finala u kojima su trijumfirali Carlos Alcaraz, Dušan Lajović te Holger Rune.

ATP BARCELONA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na najjačem turniru tjedna, onom iz serije 500 u Barceloni, u finalu su se sastali domaći predstavnik Carlos Alcaraz i Grk Stefanos Tsitsipas, a titulu je obranio Španjolac.

Drugi najbolji tenisač svijeta je u njihovom četvrtom međusobnom susretu ubilježio četvrtu pobjedu pobijedivši sa 6:3 6:4 nakon sat i 20 minuta igre. Alcaraz je Tsitsipasu dozvolio svega 10 poena na returnu, a od toga je četiri osvojio u trećem gemu prvog seta kada je i napravio jedini break.

Deveta je ovo titula u mladoj Alcarazovoj karijeri, a već treća ove sezone nakon što je prije Barcelone osvojio Buenos Aires te Indian Wells. Španjolac je tako osvojio po jedan turnir iz serije 250, 500 te Masters 1000 i ostalo mu je još ”samo” osvojiti Grand Slam. S druge strane, Tsitsipas je danas upisao nevjerojatni 10. poraz u 10. finalu ATP turnira iz serije 500 po čemu je apsolutni rekorder.

S devet titula prije svog 20. rođendana, Alcaraz je postao 6. najuspješniji tenisač u povijesti po tom parametru. Ispred njega su samo Bjorn Borg (17), Rafael Nadal (16), Mats Wilander (13), Boris Becker (12) i Andre Agassi (10).

ATP BANJA LUKA

Srpski tenisač Dušan Lajović je iznenadio mnogobrojne poklonike bijelog sporta pa je na zemljanoj podlozi u Banja Luci u finalu svladao 6. tenisača svijeta, Rusa Andreya Rubleva sa 6:3 4:6 6:4 te je tako podigao tek drugi trofej na ATP razini u svojoj karijeri. Do danas je jedini turnir koji je osvojio bio Umag iz 2019. godine kada je s 2-0 u setovima pobijedio Mađara Attilu Balazsa.

Lajović je ovog tjedna odigrao prvi turnir u karijeri na kojem je pobijedio dva TOP 10 tenisača (svladao i Novaka Đokovića u četvrtfinalu) te se ovim naslovom vratio u društvo 40 najboljih tenisača svijeta te je napredovao za okruglih 30 mjesta. S druge strane, Rublev nije uspio osvojiti svoj drugi uzastopni turnir nakon što je prošlog tjedna osvojio Masters u Monte Carlu pa je na omjeru od jedne pobjede i dva poraza u finalima ove godine.

ATP MÜNCHEN

U reprizi prošlogodišnjeg finala BMW Opena, Danac Holger Rune je sa 6:4 1:6 7:6 svladao Botica Van De Zandschulpa te je tako i drugi put u karijeri svladao nizozemskog tenisača. Itekako će Nizozemac imati za čime žaliti s obzirom da je u trećem setu vodio s 5:2 i 40:15 na svom servisu, međutim propušta iskoristiti dvije meč lopte. Nove dvije meč lopte je propustio iskoristiti pri rezultatu 6:5 i 40:15 također na svom servisu stoga bi ovo mogla biti besana noć za njega.

Za sedmog tenisača svijeta, koji je danas zbog ozljeda ramena i gležnja tražio medicinski timeout, ovo je četvrti naslov u karijeri, dok je Nizozemac poražen i u svom drugom finalu. Prošle godine je Van De Zandschulp predao finalni ogled pri rezultatu od 4:3 za Runea.

Komentari

Povezano