Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz obranio naslov u Indian Wellsu

Po prvi put nakon 2014. i 2015. godine u Indian Wellsu igralo finale s istim akterima. Tada su u finalu bili Novak Đoković i Roger Federer dok su ovaj put to bili Carlos Alcaraz i Daniil Medvedev. Bio je to šesti dvoboj Rusa i Španjolca, u koji je s prednošću od 3-2 ušao Alcaraz.

Rus je meč otvorio bolje, nakon tri gema nije imao niti jednu neforsiranu grešku dok ih je Alcaraz imao pet. Tako je Medvedev došao do prednosti od 3:0. Alcaraz se od tog momenta prilagodio na vjetrovite uvjete te se brzo vratio u egal do rezultata 3:3. Idućih šest gemova nije bilo breaka iako je Alcaraz propustio jednu break priliku. Drugi igrač svijeta se odvojio na 3-0, ali je kod 5-4 izgubio minibreak prednosti. Kod 5-5 je riskirao na drugom servisu i osvojio poen nakon kojeg je iskoristio svoju prvu i jedinu set loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcaraz je u drugi set ušao kvalitetnije nego u prvi. Prvo je izvukao 0:30 u prvom gemu da bi onda u idućem gemu iskoristio svoju treću break loptu i poveo s 2:0.

Alcaraz je dodatno povećao prednost kada je kod 4:1 napravio još jedan break s kojim je izborio servis za meč. Na servisu za meč nije imao problema te je rutinskim gemom još jednom pokazao dominaciju u Indian Wellsu.

Mladi Španjolac ovom je pobjedom došao do pete Masters titule i do 12. pobjede u nizu na Indian Wellsu. S petom Masters titulom postao je tek drugi Španjolac s 5+ titula na Mastersima.

Komentari

Povezano