Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz prošao teže od očekivanog, naši tenisači uspješni

Trećeg dana Roland Garrosa nije bilo hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj kategoriji, ali unatoč tome sjajnih mečeva nije nedostajalo. Jedini predstavnici danas su bili u kategoriji parova. Ivan Dodig je u paru s Austinom Krajičekom započeo svoj put, dok je Mate Pavić nakon jučerašnjeg ispadanja s Mektićem danas igrao mješovite parove.

Protivnik prvom kolu Dodigu i Krajičeku bila je argentinska kombinacija Baez/Duran. S obzirom da Baez inače ne igra parove i da je sinoć igrao iscrpljujući meč s Monfilsom očekivao se lagan posao za hrvatsko-američki par.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu s oba para jednom oduzimala servis suparnicima pa se otišlo u tie-break. Tamo su Dodig i Krajiček brzo pobjegli na 4:0 i sa 7:3 uzeli prvi set. U drugom setu Argentinci su digli razinu igre i sa 6:3 vratili stvari na početak.

Odlučujući set je nastavio dramu koja je trajala sve do super tie-breaka. Tamo je hrvatsko-američki par ipak uspio opravdati ulogu favorita i s 10:4 proći u drugo kolo.

Pavić nije imao dugo vremena za tugovanje zbog jučerašnjeg poraza jer ga je danas čekalo prvo kolo mješovitih parova. Tamo je u paru s Mattek-Sands za protivnika imao četvrte nositelje kombinaciju Schuurs-Rojer.

U sigurna dva seta Pavić i Mattek-Sands su svladali nizozemsku kombinaciju i tako pomogli Paviću isprati gorak okus jučerašnjeg poraza.

Dan su sigurnim pobjedama otvorili Stefanos Tsitsipas i Fabio Fognini. Grk je za protivnika imao Španjolca Carballesa Baenu kojeg je uspio svladati u nešto više od dva sata. Fognini je u tri seta svladao Jasona Kublera.

Najbolji meč dana odigrali su Stan Wawrinka i Thanasi Kokkinakis koji su odigrali sjajnih pet setova. U petom setu je legendarni Švicarac ostao bez snage te je Kokkinakis sa 6:3 u petom setu ipak prošao u treće kolo gdje ga čeka 11. tenisač svijeta Karen Khachanov.

Prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz je teže od očekivanog prošao Japanca Taro Daniela. Alcaraz je lakoćom uzeo prvi set nakon čega Japanac na oduševljenje publike uzima drugi set. Ipak, Alcaraz se sabrao i u iduća dva seta izgubio samo tri gema te prošao u treće kolo gdje će igrati protiv Denisa Shapovalova.

U ženskom dijelu malo iznenađenje je priredila 69. igračica svijeta Peyton Stearns koja je u tri seta izbacila osvajačicu iz 2017. Jelenu Ostapenko. Treća tenisačica svijeta morala je igrati samo jedan set za ulazak u treće kolo jer joj je Camila Giorgi morala predati meč.

Najveće iznenađenje dana pripremila je Ruskinja Anna Blinkova. Ona je nakon velike drame i tri seta izbacila domaću predstavnicu i petu tenisačicu svijeta Caroline Garciu. Nakon što prvi puta nije uspjela odservirati za meč, to je uspjela iz drugog puta i sa 7:5 u trećem setu kreirala najveću senzaciju dosadašnjeg ženskog dijela turnira.

Komentari

Povezano