Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz školovao Medvedeva za prvo finale Wimbledona

Nakon što je Novak Đoković pobjedom od 3-0 u setovima protiv Jannika Sinnera postao prvi finalist Wimbledona, istim rezultatom je i Carlos Alcaraz svladao Daniila Medvedeva te ćemo tako u finalu gledati dva najbolja tenisača današnjice.

Alcaraz je prvi došao do break lopte poslije slabo skraćene loptice Medvedeva, a to je kapitalizirao za vodstvo od 5:3 nakon što njegov return, Rus nije uspio vratiti u teren. Najbolji tenisač svijeta je izvrsnim servis gemom u kojem nije izgubio niti jedan poen potvrdio taj break za 6:3 i vodstvo od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvedev je u drugom setu došao do break prilike kod vodstva od 1:0 nakon Alcarazove dvostruke pogreške, no Španjolac ju je spasio as servisom na ”T liniju”. Na kraju je Alcaraz sjajnim drop shotom osvojio taj gem i izjednačio na 1:1.

Već u sljedećem gemu je Alcaraz došao do dvije break prilike, no onda pravi dvije neprisiljene pogreške – po jednu backhandom i jednu forehandom. Treću break priliku je izborio nakon fantastične igre na mreži u gotovo izgubljenoj poziciji, a nju je pretvorio u break na isti način kao i u prvom setu – preciznim i snažnim returnom na drugi servis kojeg Medvedev nije uspio ukrotiti.

Alcaraz je kod vodstva od 5:3 došao do tri vezane break, a automatski i set lopte te je upravo tu treću iskoristio za novih 6:3 i 2-0 u setovima. Španjolac je jednostavno igrao fantastično. Iskorištavao je Daniilovo duboko pozicioniranje na primanju servisa za mnogo učestaliju servis-volej igru koja mu je u dosadašnjem dijelu meča prošla u 11/12 pokušaja.

Nastavno na to, Alcaraz je nakon prva dva seta osvojio 20/25 poena na mreži te je meč bio poprilična jednosmjerna ulica. Ništa se nije promijenilo ni u trećem setu. Alcaraz je osvojio svoj prvi servis gem bez ijednog izgubljenog poena, dok je već u sljedećem gemu iskoristio prvu break loptu za vodstvo od 2:0.

Kod Alcarazovog vodstva od 3:1, Medvedev je došao do tri break lopte, a drugu je iskoristio nakon što je Carlos napravio dvostruku pogrešku te je tako ostao u meču. Španjolac je u sljedećem gemu došao do dvije vezane break lopte za povratak u prednost od jednog oduzetog servisa, no najprije je odigrao loš drop shot, a onda je odigrao senzacionalan poen sve do završnog udarca kojeg je poslao duboko u out.

Nakon toga je Medvedev napravio dvostruku pogrešku, ali je uslijedio servis winner kojim je anulirao treću break prigodu tog gema. U konačnici, Carlos je tek iz petog pokušaja došao do breaka za 4:2. Nije se Rus predavao pa je uzvratio novim breakom za smanjenje na 4:3, ali ciklus breakova ipak zatvara Alcaraz koji tako dolazi do 5:3.

Prvi tenisač s ATP ljestvice je na kraju uspio osvojiti vlastiti servis gem za konačnih 6:3 6:3 6:3 i svoje drugo Grand Slam finale. Podsjećamo da je u svom prvom došao do titule, a to je bilo prošle godine na US Openu kada je u finalu s 3-1 u setovima svladao Caspera Ruuda.

Alcaraz je postao treći španjolski tenisač koji je izborio finale Wimbledona nakon Manuela Santane i Rafaela Nadala koji su ovaj turnir i osvojili, a sada mu slijedi ogled protiv Novaka Đokovića, sedmerostrukog osvajača Wimbledona protiv kojeg je igrao u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa u meču u kojem je zbog njegovih grčeva meč prestao biti kompetitivan nakon 1-1 u setovima. Uz borbu za trofej, u nedjelju će se igrati i za prvo mjesto ATP ljestvice.

Komentari

Povezano