Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz šokantno poražen od kvalifikanta u Parizu

Drugi tenisač s ATP ljestvice, Carlos Alcaraz, neočekivano je ispao u drugom kolu Masters turnira u Parizu. Španjolac je u svom prvom meču izgubio od Romana Safiullina sa 6:3 6:4.

Iako je prvi došao do breaka prednosti u prvom setu kod rezultata od 1:1, Alcaraz ga je brzo izgubio te je Rus poravnao na 2:2. Ključan break prvog seta je Safiullin napravio pri vodstvu od 4:3 što je uspješno potvrdio za konačnih 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcaraz je drugi set također otvorio s breakom i vodstvom od 3:1, međutim Safiullin osvaja četiri gema u nizu i preokreće set u svoju korist. U konačnici za Španjolca nije bilo povratka te je kvalifikant Safiullin slavio s 2-0 u setovima, odnosno sa 6:3 6:4.

Safiullin je tako postao tek treći tenisač koji je ove sezone svladao Alcaraza, a da pritom nije izgubio niti jedan set. Prije njega su to uspjeli samo Fabian Marozsan u Rimu te Jannik Sinner u Pekingu.

Bio je ovo Alcarazov prvi ovosezonski poraz u prvom nastupu na turniru, dok je ovo bila prva Safiullinova pobjeda nad TOP 3 tenisačem svijeta u karijeri. 45. tenisač svijeta je tako zakazao ruski obračun u osmini finala gdje ga čeka Karen Khachanov.

Komentari

Povezano