Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz svladao Zvereva te izborio okršaj sa Sinnerom

Jedna cijela nogometna utakmica mogla se odigrati dok su Carlos Alcaraz i Alexander Zverev čekali da se nastavi meč koji je bio prekinut zbog invazije pčela. Nešto više od sat i pol vremena prošlo je prije nego su se Nijemac i Španjolac počeli zagrijavati.

Gledatelji na tribinama su se u to vrijeme zabavljali promatrajući Lancea Davisa, čuvara pčela koji je bio zadužen za rješavanje problema. I nakon što se problem riješio navijači su se mogli zabavljati. Mogli su uživati u potpunoj dominaciji 2. igrača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč se nastavio kod rezultata 1:1 i 15-0 za Alcaraza koji je u nastavak ušao spremnije te se brzo odvojio na 4:1 i povratka za Zvereva u prvi set set nije bilo. Španjolac ga je osvojio sa 6:3.

Prekretnica u meču se dogodila u prvom gemu drugog seta. Zverev nije iskoristio svoje tri gem lopte dok je Alcaraz svoju jedinu break loptu iskoristio. Alcaraz je nakon toga zadržao svoj servis te još jednom oduzeo Nijemcu servis koji je svoj prvi gem u drugom setu osvojio tek kod 4:0 za Španjolca. Najbolji španjolski tenisač je Zvereva mučio na način na koji Zverev inače muči svoje protivnike. Osvajao je većinu poena koji bi se produžili na 9+ udaraca, ali iznimno je uspješan bio i u kraćim poenima. Na kraju je meč dovršio rezultatom 6:3 6:1 i smanjio zaostatak na 5-4 u susretima sa Zverevom.

Alcaraz je ovom pobjedom došao do 10. uzastopne pobjede u Indian Wellsu. Postao je i 1. igrač koji je nakon obrane naslova došao minimalno do polufinala. Zadnji kojemu je to uspjelo bio je Roger Federer 2017. godine.

Nastavak niza u Kaliforniji tražit će protiv Talijana koji još nema poraz u 2024. Jannik Sinner će svoju 20. pobjedu u nizu tražiti u 9. međusobnom dvoboju protiv Alcaraza. Rezultat je trenutno 4-4, ali treba napomenuti kako je jedna od Alcarazovih pobjeda došla na Challenger razini.

Komentari

Povezano