Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz uvjerljivo slavio protiv Zvereva i stigao nadomak novog rekorda

U očekivano jednosmjernom meču, Španjolac je s 3:0 u setovima bio bolji protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji se ipak nije stigao na vrijeme oporaviti od maratona dan ranije u kojem je na terenu proveo 4 sata i 41 minutu te igrao 5 setova protiv Jannika Sinnera.

Alcaraz je bio izvrstan na drugom servisu osvojivši 3 puta više bodova od Zvereva, a ujedno je i spasio svih 5 break lopti koje je ponudio protivniku. Za razliku od njega, Zverev nije obranio niti jednu od 4 break lopte u meču, pa je prvi nositelj umarširao u polufinale rezultatom 6:3, 6:2, 6:4, a tamo ga čeka Medvedev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom u četvtfinalu, Alcaraz je stigao do nevjerojatnih 83,7% pobjeda u karijeri na Grand Slamovima, što je drugi najbolji rezultat u povijesti tenisa prije 21 navršene godine života, nakon Björna Borga.

Što se ženskog dijela ždrijeba tiče, Madison Keys je s 2:0 u setovima bila bolja od 9. nositeljica Markete Vondroušove, spasivši čak 9/9 break lopti na svojem servisu.

U polufinalu koje je na rasporedu večeras u noći, Keys će igrati protiv Bjeloruskinje Aryne Sabalenke koja je također s 2:0 u setovima bila bolja od Kineskinje Qinwen Zheng nakon sat vremena i 13 minuta igre.

Drugi polufinalni meč igrat će Amerikanka Coco Gauff i Čehinja Karolina Muchova.

Komentari

Povezano