Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alcaraz nakon četiri sata igre pobijedio Sinnera i ušao u svoje prvo finale Roland Garrosa

Dvoboj novopečenog prvog igrača, svijeta Jannika Sinnera i dvostrukog osvajača Grand Slama, Carlosa Alcaraza najavljivao se puna dva dana. Nakon tri seta u kojima razina tenisa nije bila na očekivanoj razini, u četvrtom i petom setu gledatelji su dobili dobru vrijednost za ono što su platili. U meču koji je trajao preko četiri sata pobjedu je na kraju ostvario Španjolac, svladavši Sinnera s 3-2 u setovima za plasman u finale Roland Garrosa.

Prvi set krenuo je loše po Alcaraza. Već u prvom gemu je poklonio nekoliko poena Talijanu koij nije griješio te je Sinner rano došao do breaka. Španjolac se mučio i u idućim gemovima te je Sinner odjurio na 4:0. Tada Alcaraz osvaja svoj prvi gem, a zatim i radi break kojim smanjuje na 4:2. Tu je i stao u prvom setu te je Sinner s dva uzastopno osvojena gema osvojio prvi set sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak neprisiljenih grešaka trećeg igrača svijeta vidjeli smo i na startu drugog seta. Sinner opet rano dolazi do breaka kojeg potvrđuje jednom, ali tu je stao. Odnosno, Alcaraz je ušao u ritam i osvojio pet gemova u nizu za vodstvo 5:2. Tada Sinner smanjuje na 5:3, ali na servisu za set Španjolac nije imao problema te je drugu dionicu igre zaključio rezultatom 6:3.

Treći set nudi obrnutu priču od one iz drugog seta. Alcaraz prvi dolazi do breaka, a zatim je Sinner taj koji osvaja četiri gema u nizu za vodstvo 5:2. Kao i Sinner u drugom, Alcaraz smanjuje na 5:3, ali u idućem gemu Talijan nema problema na servisu te je vodstvo od 2-1 u setovima osigurao rezultatom 6:3.

Najbolji set tenisa vidjeli smo u četvrtoj dionici igre. Obojica tenisača nisu nudili break prilike na svom servisu te smo vidjeli nekoliko prepoznatljivih poena dvojice najboljih tenisača današnjice. Kraj seta ipak je pripao Alcarazu. Sinner je na servisu za ostanak u setu napravio veliku pogrešku smashom kod rezultata 30-15 te je Alcarazu dozvolio povratak u gem. Španjolac je to iskoristio došavši do svoje jedine set lopte. Osvojio je tako set sa 6:4 i odveo meč u odlučujući set.

Momentum s kraja četvrtog seta Alcaraz je prenio na početak petog. Brzo se odvojio na 3:0 nakon kojeg su obojica tenisača držala svoje početne udarce do Alcarazovog servisa za meč. U izjednačenom servis gemu do meč lopte stigao je Španjolac dobrim servisima. Sinner se ipak zadržao u meču tako što je na meč lopti izborio forsiranu grešku Alcaraza. Došao je Alcaraz i do druge prilike za završetak meča, ali ovaj put radi neprisiljenu grešku. Treća je ipak bila sretna te je Alcaraz sa 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 izborio plasman u svoje prvo finale Roland Garrosa.

Španjolcu je ovo ujedno i treće finale Grand Slama u karijeri. Dosad je u finalima pobjeđivao Caspera Ruuda i Novaka Đokovića, a u trećem finalu može igrati protiv Alexandera Zvereva ili protiv Ruuda. Sinner će unatoč porazu sljedeći tjedan započeti kao najbolji tenisač svijeta dok će Alcaraz u slučaju pobjede u finalu skočiti na poziciju broj dva.

Komentari

Povezano