Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Aleksandar Petrović ponovno u ulozi izbornika

Hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Petrović je novi izbornik brazilske reprezentacije, priopćio je Košarkaški savez Brazila. Petrović je već obnašao tu funkciju u razdoblju između 2017. i 2021. godine, a sada se vraća kako bi reprezentaciju pokušao odvesti na Olimpijske igre u Parizu.

Petrović je u svom prvom mandatu na klupi Brazila izborio odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine gdje su zauzeli 13. mjesto, dok je na olimpijskim kvalifikacijama za odlazak u Tokio igranim u Splitu, izgubio u finalu od Njemačke nakon što je prethodno svladao Hrvatsku, Tunis i Meksiko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jako sam sretan što se vraćam voditi brazilsku momčad. Sada je vrijeme da se fokusiramo na olimpijske kvalifikacije u Latviji u potrazi za mjestom u Parizu – rekao je Aleksandar Petrović.

Brazil je na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Rigi smješten u skupinu zajedno s Kamerunom i Crnom Gorom, dok su u drugoj skupini domaćin Latvija, Filipini te Gruzija. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine će izboriti plasman u polufinale, dok samo pobjednik turnira ide u Pariz na Olimpijske igre.

Komentari

Povezano