Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alen Babić poražen u borbi za WBC pojas

U Poljskoj se održala povijesna večer za hrvatski boks. U glavnoj borbi večeri su se susreli naš Alen Babić i Lukasz Rozanski. Ovo je bila borba za pojas WBC prvaka u bridger kategoriji u kojoj se bore borci između 91 i 102 kilograma.

Alen „The Savage“ Babić je u ovu borbu ušao kao neporažen u profesionalnom boksu. U 11 odrađenih mečeva, Babić je slavio svih 11 puta te je upisao 10 nokauta. Jedini put kada nije slavio prekidom je bilo u posljednjem meču kada je Adam Balski poražen jednoglasnom odlukom sudaca. Alenov protivnik, Lukasz Rozanski, je također neporažen borac te je u ovaj meč ušao s omjerom 14-0 (13 nokauta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba je završila u prvoj rundi. Rozanski je od samog starta pritisnuo Babića koji nije imao odgovora na udarce Poljaka. Rozanski je brzo bacio Babića u nokdaun , ali „Savage“ se brzo pridigao. Unatoč tome što se Babić brzo pridigao, Rozanski je osjetio da može dovršiti meč u prvoj rundi te je nastavio pritiskati. Nakon što je Lukasz pritisnuo Babića u kut i uputio nekoliko udaraca na koje Babić nije imao odgovor, sudac je prekinuo meč te je Rozanski slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Ostaje dojam da je sudac prerano prekinuo meč, ali s obzirom na viđeno, ishod borbe se vjerojatno ne bi promijenio.

Ovo je prvi poraz u profesionalnoj karijeri za Alena Babića. „Savage“ je propustio priliku da postane četvrti Hrvat koji je osvojio svjetsku titulu u boksu. Do sada su prvaci bili: Mate Parlov (WBC), Stipe Drviš (WBA) i Ivana Habazin (WBC).

Komentari

Povezano