Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alen Halilović briljirao u pobjedi Fortune Sittard

12. kolo nizozemske Eredivisie otvorili su Fortuna Sittard i Heracles. U dvoboju u kojem je briljirao Alen Halilović Fortuna je slavila s 4:1. Za Fortunu je cijelu utakmicu branio još jedan bivši igrač Rijeke Ivor Pandur.

Fortuna je povela u šestoj minuti kada je Halilović ubacio s lijeve strane. Najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je brazilski branič Rodrigo Guth, koji je svoj prvi gol u sezoni zabio na asistenciju hrvatskog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijski napadač Milan Robberechts povećao je na 2:0 u 25. minuti, a Halilović je fantastično prvo poluvrijeme okrunio pogotkom u 32. minuti. Krilni napadač tada je spremio odbijenu loptu iza suparničkog golmana Michaela Brouwera. Savršeno poluvrijeme domaćina kompletirao je Kaj Sierhuis golom u 40. minuti.

Počasni pogodak za Heracles zabio je Mario Engels u 89. minuti. Ovom pobjedom Fortuna je, barem privremeno, skočila na deveto mjesto

Halilović je ljetos stigao u Fortunu nakon što je nekoliko mjeseci bio bez kluba jer je u siječnju raskinuo ugovor s Rijekom. Jedan od nekadašnjih najvećih hrvatskih talenata dosad je u nizozemskom klubu upisao 12 nastupa. Sada je na tri gola i dvije asistencije.

Komentari

Povezano