Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alex Song otišao u mirovinu

Alex Song je na svom Instagram profilu objavio da odlazi u mirovinu. 36-godišnji veznjak je prestao igrati za Arta/Solar 7 te je odlučio završiti svoju nogometnu karijeru koja je započela u Francuskoj.

Bastia je bila njegov prvi klub u kojem je igrao i za mlađe kategorije. 2005. godine je potpisao u Arsenal za 4 milijuna eura te je bio član kluba do 2012. godine. Tada ga je za 19 milijuna eura kupila Barcelona gdje se Kamerunac nije naigrao. Klub ga je zbog toga poslao dvije sezone na posudbu u West Ham za koji je igrao od 2014. do 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor s Barcelonom mu je istekao na ljeto 2016. pa je kao slobodan igrač potpisao za Rubin Kazan gdje je proveo dvije sezone. Nakon toga je počeo igrati za Sion u Švicarskoj te 2020. godine odlazi u Arta/Solar 7 što mu je bio posljednji klub u karijeri.

Song je također bio reprezentativac Kameruna s kojima je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2010. i 2014. godine. U Hrvatskoj će zauvijek ostati upamćen zbog utakmice Kameruna i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2014. kada je dobio crveni karton zbog udaranja Maria Mandžukića laktom u leđa.

Komentari

Povezano