Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alexander Zverev posljednji putnik u 4. kolo Roland Garrosa

Večernji program Roland Garrosa ni danas nije razočarao. Grigor Dimitrov je podsjetio na stare dane te je još jedan Argentinac zablistao na zemlji Pariza. Zanimljivosti nije manjkalo ni u ženskom djelu gdje je također bilo zanimljivih mečeva.

Meč koji je zatvorio popodnevni program bio je onaj između Francisca Cerundola i Taylora Fritza koji se u prethodnom meču zavadio s pariškom publikom. Cerundolo je pokazao zavidnu razinu igre i u četiri seta svladao Amerikanca koji ne uspjeva pronaći pravu formu na Grand Slamovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije tako izgledalo nakon prvog seta kojeg je Fritz uzeo sa 6:3. Argentinac je istim rezultatom uzeo drugi set, a onda u trećem krenuo fantastično servirati te je taj set uzeo sa 6:4.

U četvrtom setu ključan trenutak se dogodio pri rezultatu 5:5 kada Cerundolo uzima servis Fritzu i uspješno servira za meč. Time si je Cerundolo zakazao meč protiv šestog tenisača svijeta Holgera Runea.

Daniel Altmaier je u prethodnom kolu u jednom od mečeva turnira izbacio devetog tenisača svijeta Jannika Sinnera te je htio na valu toga proći i Dimitrova. Ipak, Nijemac je bio vidno izmoren od napornog meča u prošlome kolu što je u kombinaciji s odličnim Bugarinom moglo značiti samo jedno, a to je rutinska pobjeda Dimitrova.

U prva dva seta Altmaier se još koliko-toliko držao pa je Dimitrov u tim setovima bio bolji sa 6:4 i 6:3. U posljednjem setu je Dimitrov krenuo još bolje igrati te je sa 6:1 potvrdio prolazak u 4. kolo gdje će igrati sa Zverevom.

Posljednji meč dana odigrali su Alexander Zverev i Frances Tiafoe. U ljepotici dana u meču koji se protegao iza ponoći na kraju je nakon četiri seta slavio Zverev.

Prvi set je relativno lako s dva breaka uzeo Tiafoe koji je bio bolji tenisač na terenu. U drugom setu se odvijala prava bitka. Nakon što smo u prva četiri gema vidjeli po break sa svake strane, do kraja seta su oba tenisača držala svoj servis pa se otišlo u tie-break.

Tamo je Zverev bio smireniji te sa 7:3 uspjeva izjednačiti rezultat u setovima. Treći set je krenuo oduzimanjem servisa Zverevu koji nakon toga uzima šest gemova u nizu za vodstvo u setovima.

U četvrtom setu oba tenisača su držala svoj servis sve do rezultata 4:3 za Tiafoea koji onda oduzima servis Nijemcu te dolazi u priliku servirati za odlazak u odlučujući set. Tiafoe je tu priliku propustio te se o osvajaču seta odlučivalo u tie-breaku.

Tamo pri rezultatu 6:5 za Zvereva Tiafoe šalje forehand u aut i šalje Zvereva u četvrto kolo gdje će se sastati s Dimitrovom.

U ženskom dijelu turnira samo jedan meč odigran je u večernjem terminu. Bio je to meč između sedme tenisačice svijeta Tunižanke Ons Jabeur i srpske predstavnice Olge Danilović kojoj je ovo treće kolo najbolji rezultat na Grand Slamovima. Nakon tri seta i dva sata borbe Jabeur je uspjela slomiti otpor Danilović koja je odigrala dobar meč.

U prvom setu Danilović je pri rezultatu 4:3 prvi puta oduzela servis Tunižanki. Danilović nije uspjela odservirati za set, ali nije ni Jabeur za ostanak u setu pa je srpska predstavnica sa 6:4 povela u setovima.

Drugi set obilježila je ipak dosta bolja igra Jabeur koja je izjednačila u setovima. U trećem setu je Jabeur je dodatno podignula razinu igre, a Danilović je sve više padala pa je Tunižanka potvrdila prolazak u četvrto kolo. Tamo ju čeka Zadranka s američkom putovnicom Bernarda Pera koja je u drugom kolu svladala Donnu Vekić.

Komentari

Povezano