Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alexis Mac Allister u Liverpoolu!

Nakon duljih spekulacija, danas su novinari izvijestili kako je transfer Alexisa Mac Allistera u Liverpool dogovoren. Ugovor bi trebao sezati do 2028. godine, a klub će to službeno potvrditi nakon liječničkog pregleda u narednih par dana.

Poznato je kako Redsi već dulje vrijeme trebaju obnovu veznog reda, a prvi na redu za to je Argentinac iz Brightona. Za Galebove je u četiri sezone skupio 112 nastupa uz 20 pogodaka i 9 asistencija. Poznat je po svojoj polivalentnosti i tehničkoj sposobnosti, a najveći uspjeh je doživio na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., kada je sa svojih šest nastupa, pogotkom i asistencijom s Argentinom postao svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena bi prema novinarskim izvještajima trebala biti znatno manja od 60 milijuna funti, što je bio prvi spominjani iznos. Uvelike je pomogla činjenica da je postojala otkupna klauzula u ugovoru koju je Liverpool aktivirao.

Od ostalih meta u veznom redu spominju se: Khéphren Thuram, Manu Koné, Roméo Lavia, Ryan Gravenberch i Gabriel Veiga. Od nabrojanih, s agentima prva dva igrača Liverpool je već stupio u kontakt.

U izlaznom bi smjeru mogao ići 20-godišnji Fabio Carvalho. Mladi Portugalac je frustiran manjkom minutaže, a klub bi bio najzadovoljniji jednogodišnjom posudbom. Najzainteresiraniji je RB Leipzig, čija je prva ponuda izravnog dovođenja bila odbijena, ali bi Liverpool znatno zainteresiraniji bio s uvođenjem klauzule koja omogućava ponovno otkupljenje Carvalha.

Ovo je prvi prijelazni rok kojim upravlja novi direktor Redsa: Jörg Schmadtke. Osim dovođenja Mac Allistera, očekuju se još 2-3 pojačanja.

Komentari

Povezano