Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alkar doveo Novozelanđanina, Škrljevo i Furnir potpisali Leone

Dvadesetak dana prije početka košarkaške HT Premijer Lige klubovi polaku slažu posljednje kockice svojih slagalica u sastavu. Tako je Alkar u svoje redove doveo australskog centra južnosudanskog podrijetla, dok su DepoLink Škrljevo i Furnir zatvorili svoje rostere potpisima 19-godišnjeg Leona Šljivarića, odnosno Leona Kalinić koji stiže u Dubravu nakon završetka studija u SAD-u.

Šljivarić je 202 cm visoki igrać koji pokriva poziciju krila i u Škrljevo stiže iz Bosca, gdje je proveo protekle dvije sezone. Prošlu je sezonu završio s 2.7 poena i 1.7 skoka po utakmici, a bio je članom U18 reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu u Turskoj 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Furnir Dubrava ima pak drugačije planove s Kalinićem. Ovaj 206 cm visoki 23-godišnjak bi trebao nastupati za KK Zapad, razvojnoj momčadi Furnira koja se natječe u Drugoj Ligi Centar, gdje bi trebao biti mentor mladim igračima te povremeno uskakati u prvu momčad kluba s istoka Zagreba. Kalinić je tri godine prove na sveučilištu Ouachita Baptist, te posljednju na Park Universityu gdje je bilježio 3.7 poena i 2.8 skokova po susretu.

Novi igrač Alkara je 211 cm visoki Yuat Alok, 26-godišnji centar s Novog Zelanda. Ovo će mu biti druga profesionalna sezona, nakon što je prošlu proveo na Cipru, gdje je nosio dres tamošnjeg prvoligaša Enosis Paralimni, bilježivši 11.0 poena i 5.4 skokova po utakmici, ali je klub napustio još u studenom i od tada je bez angažmana. Šest godina proveo je studirajući i igrajuči košarku u SAD-u, gdje je promijenio čak pet sveučilišta, a bio je i članom mladih reprezentacija Novog Zelanda.

Komentari

Povezano