Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alkar i Dubrovnik potpisali centre, Zadranin u Širokom

Dva nova potpisa pala su proteklog dana među hrvatskim košarkaškim Premijerligašima, a još jedan mladi košarkaš Zadra napustio je klub, zaputivši se u susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Mladi i talentirani hrvatski centar Ante Čović nakon sezone provedene u Boscu, vraća se bliže rodnoj Hercegovini, u sinjski Alkar. Čović je rođen 2004. godine i prošla mu je sezona bila prva na seniorskom nivou, a nakon što je prošao Školu košarke Pepi Sport u Mostaru. U dresu Bosca ovaj je 205 cm visoki centar bilježio 2.9 poena i 1.3 skoka po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik je također pojačao konkurenciju na centarskoj poziciji, budući da je novi član Gospara postao 206 cm visoki Tomislav Cvitković. Ovaj 25-godišnjak je svoje prve seniorske minute odigrao u dresu Rudeša, današnjeg Dinama, da bi se preko Puntamike, Gorice, francuskog AS Kayserberga te srpskog Dunava vratio prošle sezone u Dinamo, gdje je prosječno bilježio 9.7 poena i 4.0 skoka po susretu.

Još jedan zadarski zlatni junior odlazi iz kluba. Gabrijel Karamarko bio je dio momčadi koja je prošle sezone osvojila juniorski naslov prvaka Hrvatske, a nastupajući za Jazine-Arbanase u Prvoj Ligi bilježio je 11.9 poena, 4.3 skoka i 2.8 asistencija po utakmici. Od sljedeće sezone ovaj 190 cm visoki bek nositi će dres Širokog, koji je kroz zadnjih 20-ak godina isprofilirao velik broj zadarskih košarkaša i oživjeo im ili pogurao karijeru unaprijed.

Komentari

Povezano