Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alkar i Šibenka potpisali nove igrače

Košarkaški Premijerligaši ulaze u posljednju fazu priprema za prvenstvo koje starta krajem rujna, pa se u skladu s time slažu i posljednje kockice mozaika rostera za novu sezonu te su aktivni po tom pitanju posljednjih dana bili u Sinju i Šibeniku.

Alkar je tako potpisao dvojicu novih igrača, a riječ je o Emiliju Baniću te povratniku u sinjsku momčad nakon sedam godina Juri Bobanu. Banić je 30-godišnji krilni igrač visok 197 cm, koji se u Hrvatsku vraća nakon što je prošlu sezonu proveo u austrijskom prvoligašu Arkadia Traiskirchen, gdje je bilježio 14,6 poena i 4,3 skokova po utakmici, uz odličnih 51% šuta iz igre, 45% za tri poena te 1,42 poena po šutu. Ranije u karijeri ovaj je rođeni Zadranin nastupao za Puntamiku, Jazine-Arbanasi, slovenski Tajfun Šentjur, te talijanske i njemačke četvrtoligaše Soresina, Fellbach i Koblenz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boban se u Alakara pak vraća nakon putešestvija po Njemačkoj, Islandu i nižim hrvatskim ligama, gdje je prošle sezone nastupao za člana Druge lige jug, momčad Solina. Riječ je o 201 cm visokom krilnom igraču, koji će svojim iskustvom zasigurno dobro doći u rotaciji trenera Tihomira Mustapića.

Šibenka je pak zatvorila pozicije 2 i 3 potpisom Lovre Mandalinića, 195 cm visokog 27-godišnjaka koji je od rujna do prosinca prošle sezone nastupao za češki klub Hradec Králové, da bi od tada bio bez odigrane utakmice. U 11 utakmica češkog prvenstva Mandalinić je bilježio 14,3 poena i 2,7 asistencija po susretu. Ranije u karijeri nastupao je za Dinamo, Hermes Analiticu, Samobor, Alkar i Furnir.

Komentari

Povezano