Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alkar potpisao a Dubrovnik otpisao Amerikanca, ali doveo Popića

Nove vijesti dolaze iz hrvatskih premijerligaških klubova, ovih dana iz onih dalmatinskih. Alkar je u svoje redove doveo još jednog Amerikanca, dok se Dubrovnik zahvalio njegovom sunarodnjaku, a potpisao bivšeg mladog reprezentativca Austrije s hrvatskom putovnicom.

Novi igrač Alkara tako je Ralph Bissainthe, 24-godišnjak koji je college košarku igrao na tri sveučilišta, a diplomirao na košarkaški solidnom Central Michigan Universityu. Prošla sezona bila mu je prva profesionalna, a započeo ju je u švedskom klubu KFUM Nassjo, da bi u veljači potpisao za engleski Plymouth Raiders, za koje je bilježio 12.5 poena i 5.7 skokova po susretu. Riječ je o 201 cm visokom igraču koji igra na poziciji niskog krila, iznimno je atletičan i može si sam kreirao svoj šut, te bi mogao biti zanimljiv dodatak rosteru Alkara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik se pred kraj pripremnog perioda zahvalio na suradnji Amerikancu Rodericku Smithu, koji očito nije zadovoljio zahtjevima trenera Ivana Perinčića, a na njegovo mjesto doveden je Josip Popić.

Riječ je o hrvatskoj košarkaškoj javnosti dobro poznatom igraču, koji je u karijeri nastupao za Cibonu, Cedevitu, Puntamiku, Zabok, austrijski UBSC Graz te španjolske trećeligaše L’Hospitalet i Hestia Menorca. U dresu potonjeg prošle je sezone ovaj 208 cm 25-godišnji centar bilježio 4.0 poena i 3.1 skokova po susretu, a u mladim je danima nastupao za omladinske selekcije reprezentacije Austrije.

Komentari

Povezano