Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alkar produžio s jednim i angažirao novog Amerikanca

Desetoplasirana momčad prošlosezonskog izdanja FAVBET Premijer Lige, sinjski Alkar, polako slaže mozaik rostera prve momčadi za narednu sezonu iste, pa će se tako na njemu za sada naći i dvojica Amerikanaca.

Noah Gurley u Sinj je stigao još u ožujku ove godine te je za Alkar odigrao posljednjih 11 susreta prošle sezone bilježivši 11.5 poena i 6.5 skokova po susretu, što mu je bilo dovoljno da mu klub ponudi novi ugovor, koji je on i prihvatio, pa će na hrvatskim parketima provesti još jednu sezonu. Riječ je o 25-godišnjem Amerikancu visokom 203 cm koji pokriva obje unutarnje pozicije, a prvi profesionalni angažman prije Alkara imao je u belgijskom prvoligašu Mechelenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A novo ime u Sinju je 22-godišnji Amerikanac Jeramy Shaw, kojem će ovo biti prvi profesionalni angažman, nakon završetka školovanja na sveučilištu Pittsburg State. Tamo je proveo protekle dvije sezone, nastupajući u drugoj diviziji NCAA košarke, a proteklu sezonu bilježio je 16.9 poena i 4.2 skoka po susretu uz sjajnih 57% šuta iz igre i 48% za tri poena. Riječ je o krilnom igraču visokom 198 cm, koji je ranije u sveučilišnoj karijeri nastupao i za NC Missouri College te Detroit-Mercy University.

Komentari

Povezano