Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Alkaru produžetak, jubileji razigravača

Četiri susreta 12. kola FAVBET Premijer Lige odigrana su u petak i subotu, a osim drame u Sinju, preostala tri susreta nisu nam donijela previše uzbuđenja.

Alkar je na svome parketu nakon produžetka slavio protiv Dubrave. Bio je to susret u kojem su domaćini kontrolirali vodstvo većim dijelom susreta, ali u posljednjih 10 minuta osnovnog dijela utakmice gosti ulaze sa serijom 14:2, kojom su poveli sa 58:56.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je neizvjesnih sedam minuta do posljednje sirene – najprije su se momčadi četiri puta izmijenile u vodstvu, da bi minutu i pol prije kraja Filip Paponja ubacio jedno slobodno bacanje za 66:62 Dubrave. Uslijedio je ubačaj Hrvoja Vučića, nakon čega Paponja krivo dodaje loptu, koja dolazi do Maksima Matuline, koji polaže za 66:66 na 16 sekundi prije kraja. Paponja je potom prokockao i posljednji napad Dubrave, a tricu za pobjedu na drugoj strani promašuje Mirko Jukić.

Produžetak bolje otvaraju domaćini, ali Lavovi se ubrzo vraćaju te u dva navrata uspijevaju izjednačiti rezultat, da bi novo pridošli Trevante Anderson jednim ubačenim slobodnim bacanjem 48 sekundi prije kraja susreta postavio konačnih 74:73, a Dubrava propustila još dva napada za preokret. Vučić je s 22 poena bio najbolji strijelac Alkara, 17 je dodao Jukić, dok je za Dubravu 19 poena ubacio Toni Ročak, a 15 Paponja.

Zabok je lepršavom igrom sa čak 16 ubačenih trica i 22 asistencije, te konačnim rezultatom 92:79 bio bolji na domaćem parketu od Dubrovnika, kojem nije pomoglo ni 30 poena Filipa Vujičića. Dinamo je nakon malih poteškoća na otvaranju susreta, ipak došao do sigurne pobjede kod Škrljeva, slavivši s 91:77, dok je Cedevita Junior gotovo s pola snage slavila kod Bosca sa 104:67.

Iz ova posljednja dva susreta valja izdvojiti jubileje koje su ubilježili razigravači poraženih momčadi. Toni Jelenković iz Bosca stigao je do brojke od 500 asistencija u Premijer Ligi, dok je Karlo Uljarević prvim skokom na susretu stigao do brojke od 400 obrambenih, odnosno 500 skokova ukupno.

Komentari

Povezano