Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

All-Blacksi uvjerljivo do finala

Novi Zeland prvi je finalist Svjetskog prvenstva u ragbiju nakon što su razbili Argentinu 44:6 u prvom polufinalnom dvoboju odigranom na Stade de Franceu.

Argentinci su poveli 3:0 kaznenim udarcem Emiliana Boffellija u 5. minuti, ali već šest minuta potom Will Jordan svojim 29-im tryem u 30-om nastupu za Novi Zeland dovodi svoju reprezentaciju u vodstvo. Do kraja poluvremena All-Blacksi su još dvaput položili, za rezultat 20:6 nakon prvih 40 minuta, da bi u drugom poluvremenu položili još četiri puta, a Jordan došao do 31-og trya u reprezentativnoj karijeri za konačnih 44:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S osam polaganja Jordan je također i igrač s najviše istih na ovom turniru, dok je njegov suigrač Richie Mo’unga s četiri pretvaranja na ovom susretu došao do ukupne brojke od 38 pretvaranja te treće mjesto ljestvice pretvarača u povijesti ovog natjecanja.

Ovime je Novi Zeland izborio svoje peto finale Svjetskih prvenstava, a hoće li do brojke od pet finala u subotu navečer stići Englezi ili će u svoje četvrto finale ući Južnoafrikanci ostaje nam za vidjeti.

Komentari

Povezano