Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Alvaro Morata ima nevjerojatan učinak u kvalifikacijama za Euro

Španjolski je napadač, koji je od ovog reprezentativnog ciklusa ujedno i kapetan Furije, sinoćnjom pobjedom stigao do nevjerojatnog učinka u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo.

Naime, ovo mu je bio 15. nastup i 15. pobjeda! Sve je počelo još 15.11.2014. protiv Bjelorusije (3:0), a nastavilo se redom pobjedama protiv Ukrajine, Bjelorusije, Luksemburga, Norveške, Malte, Farskih otoka, Švedske, Malte, Rumunjske, Norveške, Gruzije, Cipra, Škotske i konačno – Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je nevjerojatnih 15 utakmica i 15 pobjeda uz gol razliku 52:3, u kojima je Morata sudjelovao s 9 golova. Zanimljivo, Morata je u protekla 3 kvalifikacijska ciklusa za Europsko prvenstvo propustio 8 utakmica, od čega Španjolska nije slavila u njih 3 – remiji s Norveškom i Švedskom te poraz od Škotske.

Španjolcima je do kraja ciklusa ostalo još odigrati mečeve na Cipru i kod kuće protiv Gruzije, a ako Morata nastupi u njima i slavi, ostat će na nevjerojatnih 17 pobjeda u 17 utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Kad je već riječ o ovom rekordu, ne može se ne spomenuti i također jedine stopostotne u istoj kategoriji:

  • Fabio Quaglierella – 11 utakmica
  • Sami Khedira, Alessandro Florenzi, Alex Oxlade-Chamberlain – 10 utakmica
Komentari

Povezano