Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Amanda Nunes obranila pojas i najavila kraj karijere

Vancouver (Kanada) je u ranojutarnjim satima ugostio UFC 289. Rasprodana Rogers arena je imala priliku gledati glavnu borbu večeri za pojas bantam kategorije u ženskoj kategoriji.

UFC prvakinja u 2 kategorije, Amanda Nunes (22-5 prije borbe) je branila pojas protiv Irene Aldane. Aldana je ušla u oktagon kao peta izazivačica u kategoriji s omjerom u karijeri od 14 pobjeda i 6 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledali smo potpunu dominaciju Amande Nunes. Brazilka je 25 minuta pokazala potpunu superiornost u stojci i parteru. Amanda Nunes je u ovoj borbi nekoliko puta rušila Aldanu te postavila rekord za najviše rušenja u povijesti ženske UFC bantam kategorije. Suci nisu imali tešku odluku te je Nunes slavila jednoglasnom odlukom sudaca: 50-44, 50-44, 50-43 Amanda Nunes je nakon borbe skinula rukavice te najavila odlazak u mirovinu. Brazilka odlazi u povijest kao najbolja borkinja u povijesti UFC-a (i cijelog MMA sporta). Jedina je od ženskih borkinja simultano bila prvak u dvije različite kategorjie te je tokom karijere svladala neke od najvećih borkinja u sportu kao što su Valentina Shevchenko i Cris Cyborg.

U sunaslovnoj borbi večeri su se susrela dva elitna borca iz lake kategorije (do 70 kg). Prvi izazivač kategorije, Charles Oliveira se borio protiv blagog favorita Benila Dariusha. Nakon početnog ispitivanja snaga u stojci, borba se preselila na parter gdje je većinu prve runde Dariush proveo kao gornji borac. Dariush je bio u Charlesovom full guardu te je uputio nekoliko ground and pound udaraca. U završnici prve runde je Oliveira uspio vratiti borbu u stojku te je uzdrmao Dariusha. Oliveira je prepoznao da je Dariush uzdrman te je nastavio bacati kombinacije i osigurao pobjedu nokautom u prvoj rundi. Brazilac se s ovom pobjedom vratio na pobjedničke staze nakon što je u posljednjoj borbi izgubio pojas od Islama Makhacheva.  

U ostalim borbama s „main“ carda, Mike Malott je u borbi do 77 kilograma giljotinom u drugoj rundi savladao Adama Fugitta. Dan Ige je jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 29-28) pobijedio Natea Landwehra. Glavni dio večeri su otvorili Marc-André Barriaul i Eryk Anders. Barriaul je izašao kao pobjednik nakon jednoglasne odluke sudaca (30-27, 30,27, 30-27).

Komentari

Povezano