Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Amaterska reprezentacija Hrvatske ostvarila veliki uspjeh i plasirala se u završnicu UEFA turnira

Veliki uspjeh na UEFA kupu regija ostvarila je amaterska reprezentacija Nogometnog središta Rijeka, pobjedivši na jednom od predfinalnih turnira odigranom u okolici talijanske Genove.

Slavili su amateri iz najzapadnijeg hrvatskog nogometnog središta u sve 3 odigrane utakmice te se plasirali među 8 najboljih ekipa Europe na finalni turnir koji će se odigrati u lipnju ili srpnju sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, UEFA kup regija je natjecanje koje je UEFA osmislila 1999. godine kao kontinentalno natjecanje za nogometaše amatere, tj. one koji nikada nisu imali profesionalni ili stipendijski ugovor ili igrali prvi ili drugi rang natjecanja u nogometnim ligama.

Svih 55 UEFA-inih članica ima pravo sudjelovanja na turnirima, a većina nacionalnih saveza odlučuje se na održavanje turnira pokrajina, regija ili županija na osnovu kojeg pošalju najbolje na završne turnire.

Ekipa Nogometnog središta Rijeka bila je tako najbolja u Hrvatskoj, pobjedivši na tom putu u lipnju ove godine ekipu Nogometnog središta Sjever, Nogometnog središta Osijek te u finalu s 3:0 ekipu Nogometnog središta Zagreb.

Na predfinalnom turniru koji se održavao od 16. rujna, amaterska selekcija Hrvatske pobjedila je Maltu s 3:0 pogocima Matkovića, Prizmića i Ivetića, Rumunjsku sa 4:1 pogocima dvostrukog strijelca Ivetića, Lagumdžije i Bogdanića te danas igrala protiv talijanske reprezentacije sastavljene od amatera iz pokrajine Ligurije.

Talijani su također u prve dvije utakmice upisali dvije pobjede, no u današnjem susretu nisu mogli apsolutno ništa te su teren u Entelli napustili poraženi s visokih 5:2. Pogotke za našu ekipu postigli su Atanasković, dvostruki strijelac Klenovšek te Ivetić i Matković. Napadač porečkog Jadrana ponio je titulu najboljeg strijelca turnira s 4 postignuta pogotka.

Ekipa Nogometnog središta Rijeka sada će imati priliku konkurirati uspjehu kojeg je 2015. i 2017. godine imala reprezentacija Nogometnog središta Zagreb, koja je prvo osvojila srebro, a zatim i zlato u grupnoj konkurenciji.

Ekipu je kao instruktor vodio nekadašnji kapetan i trener Rijeke Mladen Ivančić, glavni trener bio Marko Čop, trener Halubjana, kluba iz 3. NL – Zapad, uz pomoćnike Emila Lazarića i Marka Ezgetu, a predstavljali su je igrači Pomorca iz Kostrene, Halubjana iz Viškova, Nehaja iz Senja, Kraljevice, Jadrana iz Poreča, skorašnjeg protivnika Dinama Banjola, Krka, Grobničana iz Čavli, Rudara iz Labina te Naprijeda iz Hreljina, čiji popis možete vidjeti niže.

  1. NICOLETTI ROBERTO – Pomorac
  2. LEGAC LIVIO – Halubjan
  3. PRIZMIĆ DOMAGOJ – Nehaj
  4. LAGUMĐIJA TIN- Vinodol
  5. DUNDOVIĆ KARLO – Pomorac
  6. ŠIMIĆ FILIP – Halubjan
  7. BOGDANIĆ MARTIN – Halubjan
  8. ZNAMENAČEK BORNA – Kraljevica
  9. IVETIĆ MATE – Jadran Poreč
  10. MATKOVIĆ MARINO – Pomorac 1921
  11. ANTANASKOVIĆ STEFAN- Banjole
  12. HODAK MARKO – Nehaj
  13. KLENOVŠEK MATEO – Krk
  14. HODAK LUKA – Nehaj
  15. MENDRILA DAMJAN- Grobničan
  16. LICUL TINO – Rudar Labin
  17. BUQAJ RAJMOND – Nehaj
  18. MATEJ TOBISCH – Naprijed

Čestitamo!

Komentari

Povezano