Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Američki Ivo Karlović postao najslabije rangirani igrač koji je izborio polufinale ATP turnira

26-godišnjak iz savezne države Michigan drži rekord za najvišeg igrača ATP toura, kojeg dijeli s hrvatskim tenisačem Ivom Karlovićem, a od sinoćnjeg izbacivanja Mackenziea McDonalda u četvrtfinalu turnira u Newportu, postavio je rekord kojeg će mu netko u bližoj budućnosti teško oduzeti.

Reilly Opelka, 211 centimetara visoki igrač, postao je najniže ikad rangirani igrač koji se plasirao u polufinale jednog ATP turnira, izbacivši na tom putu Constanta Lestiennea, 94. igrača svijeta, Adriana Mannarina, prvog nositelja i 25. igrača svijeta te prije spomenutog Mackenzieja McDonalda, 99. igrača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je uspio kao 1188. igrač svijeta, što je senzacionalan rezultat za igrača koji je osvojio juniorski Wimbledon 2015., igrao 4. kolo US Opena 2021. godine te bio 17. igrač svijeta 2022. godine. Zašto senzacionalan?

Zato što Opelke u svijetu profesionalnog tenisa nije bilo gotovo 2 godine, točnije, posljednji meč na ATP-ju odigrao je 4. kolovoza 2022. godine protiv Nicka Kyrgiosa na turniru u Washingtonu. Nakon toga odlučio se na operaciju kuka, problema koji ga je mučio dugo vrijeme, a oporavak od operacije bio je puno sporiji od očekivanog te se u nekoliko navrata zakomplicirao zbog čega je Opelka u potpunosti izgubio svoj renking.

Čini se kako je nakon 2 godine bez tenisa, ovom američkom divu konačno zasjalo sunce, a u sutrašnjem polufinalu na travi Newporta susrest će se s još jednim Amerikancem, 61. igračem svijeta Alexom Michelsenom.

Komentari

Povezano