Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Američki nogomet stiže u Šibenik

Vlasnik HNK Šibenika Željko Karajica objavio je pred dva dana kako će Krešimirov grad biti domaćin jednog posebnog sportskog događaja. Naime, na šibenskom stadionu Šubićevcu ovog ćemo ljeta gledati utakmicu američkog nogometa!

Dvije ekipe iz europske lige European League of Football, Hamburg Sea Devils i Madrid Bravos, odigrati će tako ligašku utakmicu 24. kolovoza, a istu bi po uzoru na “autentične” utakmice tog sporta trebali upotpuniti i razni prateći sadržaji. Uz samu su utakmicu tako najavljeni koncerti, fan zone i druženja s igračima, a cijeli bi event trebao trebao trajati tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizijski prijenos ići će u dvadesetak zemalja, među ostalima i u zemlju porijekla samog sporta – Sjedinjene Američke Države. Sam Šubićevac bi za ovu priliku trebao doživiti svojevrsni “makeover”, a među ostalim je najavljeno postavljanje montažnih tribina iza oba gola, kao i postavljanje dodatnih tribina na zapadu i istoku, čime bi se kapacitet stadiona podigao na peteroznamenkastu brojku!

Kako je prošle sezone za sve utakmice franšize prodano oko pola milijuna ulaznica, a ove se sezone očekuje rast te brojke za oko 40%, Karajica je napomenuo kako u Šibeniku na stadionu očekuje oko 10 tisuća ljudi! Inače, sam Karajica je i vlasnik licence i CEO ELF-a, a liga će ove sezone imati 17 momčadi podijeljene u tri konferencije. Čine ju momčadi iz Njemačke (7 ekipa), Španjolske (2), Austrije (2), Francuske (1), Švicarske (1), Italije (1), Mađarske (1), Poljske (1) i Češke (1).

Važnost i ozbiljnost projekta prepoznata je i od strane Vlade Republike Hrvatske čiji su predstavnici sudjelovali na prezentaciji projekta, kao i generalni menadžeri dvaju momčadi koje će odigrati spomenuti susret. Uz priču o samom događaju, Karajica je iskoristio priliku i najaviti kako planira i izgradnju potpuno novog stadiona na Šubićevcu, te je rekao kako je projekt istog već u izradi.

Komentari

Povezano