Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Amerikanac u Dubrovniku, Šabić u Italiji, novi potpisi u Osijeku

Nakon točno deset sezona izbivanja, KK Dubrovnik u novoj će sezoni ponovno nastupati u HT Premijer Ligi, a trener Ivan Perinčić zajedno s Upravom kluba slaže kostur momčadi. Nakon što su Petar DubeljLovre KlarićJadon LeviIvan VodopijaJakov Vujičić i Filip Vujičić produžili suradnju za narednu sezonu, klubu je pristupio pored Levija još jedan Amerikanac – Roderick Smith.

Smithu će sezona u Dubrovniku biti prva profesionalna, nakon što je posljednje tri godine proveo na američkom sveučilištu Auburn University at Montgomery. Prošle je sezone u 22 utakmice za Warhawkse prosječno bilježio 13.5 poena i 6.4 skokova nastupajući u drugoj diviziji NCAA košarke. Riječ je o 204 cm visokom igraču koji igra na poziciji centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji kapetan Cedevite Junior Emir Šabić karijeru će nastaviti u Pallacanestro Fiorenzuola 1972, članu talijanske Serie B, odnosno trećeg ranga tamošnjeg ligaškog sustava. Ovaj 188 cm visoki bek je tri sezone nosio dres Vitamina, a u posljednjoj je prosječno ubacivao 8.1 poena po susretu uz odličnih 45% šuta za tricu. Ovaj 27-godišnji Zagrebčanin, koji je u karijeri još nastupao za Zrinjski, Čapljinu te američka sveučilišta Lyon i Fort Hayes, će ujedno biti prvi hrvatski košarkaš ikada u ovome klubu iz talijanske regije Emilia Romagna.

Prometno je posljednjih dana u Osijeku. Nakon što je na klupu Vrijednosnica sjeo Domagoj Kujundžić, u klub se vratio njegov prezimenjak, 202 cm visoki krilni igrač Robert Kujundžić, a potpis na produženje ugovora stavio je iskusni 38-godišnji Veljko Budimir. Kujundžić je prošlu sezonu proveo u Škrljevu, bilježivši 4.5 poena i 2.9 skokova po susretu, a iskustvo koje nosi iz 147 utakmica u HT Premijer Ligi iz Vrijednosnica i Šibenke, nastupima u Alpe-Adria kupu, sezone provedene u rumunjskom klubu Miercurea Ciuc te njemačkih Aschersleben Tigersa i Dresden Titansa zasigurno će dati dodatnu vrijednost momčadi koja slovi za jednog od favorita Prve Lige.

Budimir se prošle sezone vratio u Osijek nakon devet sezona provedenih većinom u Mađarskoj, te je za Brokere bilježio 9.0 poena i 4.0 skoka po susretu Prve Lige i ABA 2 Lige. Osim dresa osječkog kluba, u karijeri je još nosio dresove Zaboka, Slavonskog Broda, Osječkog Sokola, grčkog Ilysiakosa te mađarskog PVSK-a.

Komentari

Povezano