Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Amerikanke dominantno do novog zlata u višeboju, Brazilke ispisale povijest

Drugo finale Svjetskog prvenstva u gimnastici je bilo ono u ženskom ekipnom višeboju. Prema očekivanjima, do sedmog uzastopnog naslova su stigle Amerikanke.

Reprezentacija SAD-a u sastavu Simone Biles, Skye Blakely, Shilese Jones, Joscelyn Roberson i Leanne Wong je skupila 167.729 bodova te ih čak ni loš nastup Wong na gredi nije uspio koštati zlata. Amerikanke su bile najbolje na preskoku i dvovisinskim ručama, dok su bile druge najbolje na parteru uz sjajan nastup Biles kojim je osvojila 15.166 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na parteru su od Amerikanki bolje bile samo reprezentativke Brazila predvođene Rebecom Andrade, braniteljicom naslova svjetske prvakinje u višeboju. One su osvojile 165.530 bodova što je bilo dovoljno za srebrno odličje, ujedno i prvo odličje u ekipnom višeboju u povijesti Brazila.

Broncom su se okitile Francuskinje koje su osvojile 164.064 boda što je bilo za gotovo cijeli bod bolji rezultat od četvrtoplasiranih Kineskinja. Za reprezentativke Francuske je ovo prva medalja u višeboju nakon 1950. godine kada su se okitile srebrom u Baselu.

Nakon ovog zlata, Amerikanke imaju devet osvojenih zlatnih medalja po čemu gledaju u leđa samo Sovjetskom savezu (11), dok su se po broju ukupno osvojenih medalja (15) izjednačile s Rumunjkama na prvom mjestu. Također treba istaknuti kako je Simone Biles osvojila svoju 20. zlatnu medalju na Svjetskim prvenstvima što je za čak 11 više od Svetlane Khorkine, Larise Latinine te Gine Gogean koje su najbliže pratiteljice.

Komentari

Povezano