Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ana Viktorija Puljiz osvojila srebro na Grand Slamu za rezultat karijere

Najbolji svjetski džudaši i džudašice su se okupili u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, gdje se održava snažni Grand Slam. Već prvog dana natjecanja se jedna Hrvatica okitila medaljom, a riječ je o Ani Viktoriji Puljiz iz JK Solin.

22-godišnja Hrvatica je u kategoriji do 52 kilograma osvojila srebrnu medalju što je njezin najveći uspjeh na svjetskim džudo turnirima. Dosad joj je najbolji rezultat bio drugo mjesto s Grand Prixa u Portugalu 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljiz je turnir otvorila pobjedom nad Španjolkom Estellom Lopez Sheriff poslije samo 49 sekundi borbe, dok je u drugom kolu bila bolja od Kubanke Aleanny Carbonell Julian. Poslijepodnevni program je otvorila trijumfom nad Nijemicom Maschom Ballhaus i to tek nakon bacanja u devetoj sekundi produžetka. Upravo je tu protivnicu Puljiz pobijedila u finalu Europskog U-23 prvenstva 2021. godine.

U polufinalu je slavila protiv Yeqing Zhu nakon što je odlukom sudaca Kineskinja diskvalificirana, dok je nakon toga u finalu izgubila od 20-godišnje Španjolke Ariane Soler kojoj je to bilo prvo veliko svjetsko zlato u karijeri.

“Ne mogu stvarno reći ništa drugo nego da sam sretna. Točno je godina dana od kada sam se vratila nakon operacije ramena na tatami i napokon je došlo vrijeme da osvojim medalju. Jer sam uvijek tu nekako među prvih sedam u finalnom bloku i napokon da sam napravila stepenicu više”, kazala je nakon finala Puljiz.

judo.hr
Komentari

Povezano