Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Anas Sharbini: “Hajduk previše ovisi o Livaji, a smjena Jakirovića je greška”

Bivši igrač Hajduka i Rijeke Anas Sharbini je odradio intervju za Sportske novosti gdje je prokomentirao oba kluba ususret Jadranskom derbiju. Sharbini sada igra za niželigaša Rječinu, a rekao je da je Rijeka njegov klub.

Nakon toga je najavio Jadranski derbi koji se igra u nedjelju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vidim favorita. Obje momčadi su lošije krenule u sezonu, a onda su došle sebi nakon eliminacije iz Europe. Nedjeljna utakmica je pravi test za obje momčadi, jer Rijeka u posljednje vrijeme bolje igra na Poljudu, a Hajduk na Rujevici. Baš me zanima utakmica… Rijeka će krenuti u pritisak, jer igra pred svojim navijačima, ali Hajduk će znati odgovoriti. Možda onaj tko bude imao sreće i više mudrosti, napravi posao u nedjelju. Baš ne mogu reći kome bih dao prednost.

Anas Sharbini

Nakon toga se osvrnuo na novog trenera Hajduka Gennara Gattusa i Marka Livaju koji je opet u sjajnoj formi:

Najveći uspjeh Gattusa je činjenica da je iz Livaje uspio izvući maksimum. Očito je da su jedan drugome “legli”, kako se kaže. Sigurno vam ne bi bilo lako kao igraču s Gattusom, ali kada je uspio naći zajedničku frekvenciju s Livajom, onda evidentno ima znanje. Livaja i ja samo slični, zato govorim. Međutim osjeti se da Gattuso razumije Livaju, a ovaj mu je uzvratio na najbolji način. Postoji međusobni respekt, jer ovako motiviranog i spremnog Livaju odavno nisam vidio. Međutim, imam dojam da Hajduk previše ovisi o Livaji. Znam, često se o tome piše, ali sve više je ovisan o Livaji. Zato ne daj Bože da se Livaji nešto dogodi.

Anas Sharbini

Nakon toga se osvrnuo na smjenu Sergeja Jakirovića u Dinamu te dolasku Nenada Bjelice:

Nenada Bjelicu ne poznajem, premda su mi ga svi hvalili. Po meni je najveća greška Dinama smjena Sergeja Jakirovića. Da je primjerice ostao Jakirović u Rijeci, bila bi Rijeka prvak prošle godine. U Dinamu je došao i odmah posložio ekipu, uzeo potom duplu krunu i momčad uveo u Ligu prvaka. Najmanje je Jakirović kriv za onih 2:9 u Allianz Areni. Od 10 puta bi Bayern dao šest-sedam komada Dinamu, jer golijadu redovno potpisuje i u Bundesligi. Jednostavno su takva snaga. Za mene je Jakirović jedan od dva-tri najbolja hrvatska trenera. Ali bez obzira na trenera, Dinamo je i dalje veliki favorit lige. Sve me nekako podsjeća na prošlu sezonu. Dinamo je najkvalitetniji, ima najširi igrački kadar. Kad tad će se podići, a liga je takva da se nema gdje gubiti ako se čvrsto postaviš.

Anas Sharbini
Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano