Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Anas Sharbini od sljedeće sezone igrat će u istom dresu kao i Anas Sharbini

Ako ste pomislili da je riječ o tipografskoj pogrešci ili pak naslovu čiji je cilj natjerati čitatelje da u većoj količini otvaraju članak, varate se.

Naime, nekadašnji kapetan Rijeke, igrač Hajduka i Al-Ittihada te svojevremeni reprezentativac Hrvatske, danas 37-godišnji Anas Sharbini, već dulje vrijeme nogometom se ne bavi profesionalno. Sve je započelo još u studenom 2015. godine nakon kratke, ali presudne nerazmirice s tadašnjim trenerom Rijeke Matjažom Kekom, nakon koje Sharbini više nije zaigrao profesionalni nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostao je ugovorno vezan za Rijeku sve do lipnja 2018. godine bez da je trenirao i igrao, pokušao se nogometu vratiti kroz lokalni četveroligaški klub Grobničan pa odustao nakon nekoliko treninga, da bi konačno počeo igrati i trenirati u redovima petoligaša OŠK-a iz Omišlja na otoku Krku 2021. godine.

U redovima OŠK-a zaigrao je s bratom Ahmadom Sharbinijem i pokazao kako forma može biti prolazna, a klasa vječna, osvojivši usput i naslov prvaka 4. NL – Zapad u prošloj sezoni, no klub zbog nedovoljnog broja igrača u mlađim kategorijama ipak nije ušao u višu ligu.

To je natjeralo Sharbinija da se vrati tamo gdje je sve i počelo, u redove županijskog ligaša NK Rječina iz Dražica, mjesta na Grobniku u okolici Rijeke u kojem je i odrastao i prvi puta zaigrao nogomet prije nego što ga je kao iznimno nadarenog 11-godišnjaka na Kantridu dovela Rijeka.

Rječina je klub u čijim su redovima pored Ahmada i Anasa Sharbinija stasali još poneki hrvatski prvoligaški igrači poput Zorana Bana, Sandra Klića i Dražena Pilčića, a Sharbini će sada imati prilike nogometu učiti neke nove grobničke klince koji žele postati prvoligaški igrači.

Među tim klincima nać će se i jedno zanimljivo ime, koje nas vraća na početak teksta – Anas Sharbini. Riječ je o mladiću rođenom u srpnju 2010. godine koji je zahvaljujući talentu već pokucao na vrata seniorske ekipe. Dakako, rodbinska je veza u ovom slučaju presudila, jer Anas Sharbini sin je Ahmada Sharbinija, koji je svojem prvorođenom sinu ime dao u čast svojeg mlađeg brata Anasa Sharbinija.

Tako će NK Rječina u sljedećoj sezoni vjerojatno zadavati glavobolje delegatima, novinarima, a i protivničkim igračima i trenerima koji neće znati od kojeg im Anasa Sharbinija prijeti veća opasnost.

Komentari

Povezano