Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Anđela Mužinić Vincetić preko dvostruke paraolimpijske pobjednice ušla u finale POI

Najbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić se s Paraolimpijskih igara u Parizu vraća s minimalno srebrnom medaljom. Ona je fantastičnim nastupom u polufinalu s 3-1 u setovima svladala dvostruku uzastopnu paraolimpijsku pobjednicu Kineskinju Juan Xue te će večeras igrati za zlato.

Mužinić Vincetić ni u jednom trenutku prvog seta nije imala rezultatsku prednost, no bila je konkurentna iako ga je u konačnici izgubila s 12:10. U drugom setu je Hrvatica bila jednostavno maestralna te ga je dobila s 11:3, a treći set je donio nevjerojatan preokret. Kineskinja je povela sa 7:1 te se činilo da će lagano doći do prednosti od 2-1 u setovima, no onda Anđela osvaja sedam uzastopnih te 10 od posljednjih 11 poena i “krade” treći set s 11:8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem setu je bilo napeto do 8:8, a onda hrvatska predstavnica osvaja tri poena u nizu te s 11:8 dolazi do trijumfa i plasmana u finale. To je ujedno i tek drugo pojedinačno paraolimpijsko finale u stolnom tenisu za Hrvatsku nakon Sandre Paović u Rio de Janeiru 2016. godine.

Nakon ekipne bronce u Rio de Janeiru i srebra u Tokiju, najbolja hrvatska parastolnotenisačica je u Parizu osigurala svoju prvu pojedinačnu paraolimpijsku medalju. Za zlato će večeras od 20:15 igrati protiv Južnokorejke Jiyu Yoon koja je u polufinalu pobijedila Talijanku Carlottu Ragazzini s 3-1 u setovima.

Komentari

Povezano