Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Andrej Gaćina odličnim izdanjem prošao u drugo kolo Olimpijskih igara

Andrej Gaćina u ponedjeljak se pridružio Tomislavu Pucaru u drugom kolu Olimpijskih igara. Pobijedio je Rumunja Ovidiua Ionescua s 4-1 u setovima (11:8, 10:12, 11:8, 12:10, 11:5) te je tako izborio okršaj s TOP 10 igračem svijeta.

Zadranin je meč otvorio bolje od Rumunja koji se nakon četiri poena našao u zaostatku 0:4. Do kraja seta se vratio, no na 9:8 Gaćina odigrava sjajnu obranu backhandom i dolazi do dvije set lopte te koristi prvu za 11:8 i vodstvo 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Zadranin i do 2-0, no ne koristi 10:8 i dvije set lopte. Ionescu je tako s četiri uzastopno osvojena poena došao do 12-10 i poravnanja na 1-1.

Treći set odigravao se kao i svaki do tad. Nije bilo velike prednosti niti jednog stolnotenisača. U takvom odnosu snaga do vodstva 2-1 u setovima došao je Gaćina koji je je od 8:8 osvojio tri poena u nizu.

Četvrti set ponovno je donio izjednačen set iako se sredinom seta nije činilo da bi moglo biti tako. Rumunj je došao do prednosti 7:3 nakon čega Gaćina smanjuje na 7:6 čime tjera Ionescua na minutu odmora. Pomogla mu je ta minuta odmora da dođe do 10:7, no do seta na kraju nije došao. Gaćina je osvojio pet poena u nizu, a posebno lijep je bio onaj kod 10:10 kada je nakon dugog poena sjajno poentirao forehandom. Tako je sa 12:10 poveo s 3-1 u setovima te tako došao na korak od prolaska u drugo kolo.

U petom setu smo napokon vidjeli set koji je glatko otišao na jednu stranu. Gaćina se brzo odvojio te je došao do 10:5 i pet meč lopti. Iskoristio je prvu te se sa 4-1 plasirao u drugo kolo.

Tamo ga čeka Yun-Ju Lin, osmi igrač svijeta. Osim Gaćine, u drugom kolu Olimpijskih igara plasirao se i Tomislav Pucar koji u ponedjeljak navečer igra protiv domaćeg predstavnika Alexisa Lebruna. Meč je na rasporedu oko 22 sata po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano